L’Alcúdia lliura els XI Premis Abril de Literatura

0
766

La gala de lliurament de premis d’esta onzena edició dels Premis de Literatura Escolar tingué lloc ahir de vesprada a la Casa de la Cultura de l’Alcúdia, com a colofó dels actes programats per a celebrar el Dia del Llibre.

Abans de començar la gala es presentà al públic que omplia de gom a gom la Sala d’Actes de la Casa de la Cultura, el llibre electrònic interactiu dels Premis Abril 2012, amb fotografies dels autors i treballs premiats, així com de diferents moments de la gala i dels finalistes de cada categoria. El llibre està a l’abast de tothom a la plana web de l’Ajuntament i ve a substituir el que s’editava cada any en paper. El consistori considera que d’esta manera s’arriba també a tota la població escolar, que pot consultar-lo bé a casa, bé en les aules informàtiques dels centres, que han sigut totes dotades per l’ajuntament.
Als premis se presentaren enguany més de 350 treballs dels estudiants alcudians, que passaren un primer garbell a la pròpia escola i un segon per part del jurat especialitzat, format pels directors dels centres, professors i escriptors. De cada categoria s’entreguen un total de 4 premis (accèssit, tercer, segon i primer) amb un lot de llibres adaptats al nivell educatiu i diploma acreditatiu i se distingeix també els finalistes del jurat, és a dir, aquells treballs que han obtingut almenys un punt del jurat, encara que no n’han tingut prou com per a resultar premiats, als quals se’ls entrega el diploma.
En el cas d’infantil, hi ha 4 primers premis col·lectius, un per cada centre educatiu, i el regal és un lot de llibres per a la biblioteca d’aula i diplomes per a tots. La gala va estar amenitzada per la pallassa Bini Tui, qui va posar tocs d’humor, poemes i cançons per animar entre cicle i cicle.

Els guanyadors d’enguany han sigut:

PREMIS D’INFANTIL
“El misteri del pot”- Col·legi Heretats 4 anys
“Els Oficis”- Col·legi Sant Andreu 5 anys
“El Guernica”- Col·legi Les comes 5 anys
“Animals Divertits” Col·legi Batallar 4 anys

PRIMER CICLE DE PRIMÀRIA
3R PREMI: “Els metges del bosc”- Arnau Soler- Col·legi Batallar
2N PREMI: “La jaqueta invisible”- Alba Porta – Col·legi Les Comes
1R PREMI: “Robert ja no està sol”- Joel Alcoy – Col·legi Batallar
SEGON CICLE DE PRIMÀRIA
3R PREMI: “L’arbre del jardí reial ”- Sergio García- Col·legi Sant Andreu
2N PREMI: “Un dia en el museu”- Andreu Oliver- Col·legi Sant Andreu
1R PREMI: “L’ogre trist”- Alex Costa- Col·legi Les Comes

TERCER CICLE DE PRIMÀRIA
3R PREMI: “El pirata Jaume”- Borja Escobar- Col·legi Les Comes
2N PREMI: “Records per sempre”-Ana Martínez del Reys- Col. Batallar
1R PREMI: “Aprenent de la vida”- Nerea Nuñez – Col·legi Heretats

PRIMER CICLE DE SECUNDÀRIA
3R PREMI: “Un riu explotat”- Vicent Sanz – IES ELS ÉVOLS
2N PREMI: “La rebel·lió dels llibres”- Xavier Peñarrocha – Sant Andreu
1R PREMI: “Els sentiments no tenen títol”-Maria Lozano – ELS ÉVOLS

SEGON CICLE DE SECUNDÀRIA
3R PREMI: “Només una setmana”- Rebeca Molano Boix – Sant Andreu Apòstol
2N PREMI: “Somnis Reals”- Oreto Arnandis Viñerta – IES Els Évols
1R PREMI: “Cartes de l’avi” -Mar Montes – IES Els Évols

BATXILLERAT
3R PREMI: “On estan les notes”- Maria de La Haba – IES Els Évols
2N PREMI: “Cap somni és impossible”- Estefania Ferrandis – IES Els Évols
1R PREMI: “Viatge amb la música” -Mari Carmen Ferri – IES Els Évols

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here