Baldoví: «Tornaria a fer «una i mil vegades» accions com despullar-se al Congrés quan la causa ho meresca

0
389
Baldo amb la samarreta dels desnonats al Congrés

El diputat de Compromís-Equo al Congrés, Joan Baldoví, ha assegurat este divendres que tornaria a fer «una i mil vegades» accions com la de traure’s peces de roba durant la seua intervenció parlamentària per a mostrar una samarreta de suport a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) quan la causa «ho meresca», i ha ressaltat que en el cas dels desnonaments «el fi justifica els mitjans».

Baldoví ha realitzat estes declaracions durant una trobada informativa amb mitjans de comunicació celebrada a Alacant, en ser preguntat per l’acció feta este passat dimecres al Congrés, quan es va desposseir de la jaqueta i la corbata per a mostrar una samarreta de suport a la PAH.

Així, interrogat sobre si este tipus d’accions pot «desvirtuar» el projecte en el qual treballa la coalició, ha indicat que «quan s’està fent alguna xicoteta ‘performance’ sempre es corre el risc d’estar en el tall de la navalla i passar-se». Tot i això, ha afirmat que, vist amb la perspectiva de dos dies i «després de la ‘mascletà’ mediàtica» i les «rialletes còmplices» de «molts» diputats companys i treballadors del Congrés, «ho tornaria a fer una i mil vegades».

«CAUSA ABSOLUTAMENT JUSTÍSSIMA»

   En este sentit, ha exposat tres raons per a actuar d’esta manera. La primera és que, segons la seua opinió, el debat de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP), abonada per un milió i mig de persones, a favor de la dació en pagament i la moratòria, es «va robar a la gent», en traslladar-se a una comissió; en segon lloc, ha incidit que els desnonaments representen una «causa absolutament justíssima», per la qual «el fi justifica els mitjans».

«Hi ha un proverbi xinés que diu: ‘Quan el savi assenyala amb el dit la lluna, algú es queda mirant el dit’, pel que vaig pretendre que la gent no es quedarà mirant el dit i que s’escoltés el discurs», ha puntualitzat, i en tercer lloc, ha justificat la seua acció en la seua voluntat que el president del Govern, Mariano Rajoy, «escoltara realment el que molta gent volia dir-li este dia», que «estava robant el debat» i que la llei de l’executiu «no va a solucionar les coses».

D’altra banda, el diputat ha recalcat que va estar «molt nerviós» en aquell moment, i ha assenyalat que la nit anterior es va despertar a les 5.00 hores del matí «perquè no podia dormir». «Tenia papallones a l’estómac», ha afegit.

A més, ha subratllat que li agradaria que «sol amb la paraula poguera arribar el missatge», tot i que en este cas va optar per «donar un missatge amb una imatge» perquè, a vegades, «al maremàgnum d’un parlament» la imatge té molta «força». «Ho tornaré a fer quan crega que ho meresca», ha sentenciat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here