L’àrbitre d’Alzira Julio Perea seleccionat entre els 22 millors assistents espanyols de 2ª B

0
559
Perea en la Condomina de Múrcia
En el recent Almeria B-Cartagena

Julio Alberto Perea Martínez (Alzira, 1984) és l’àrbitre assistent en la 2ª Divisió B desde l’any 2008 que ha sigut seleccionat junt a 21 col.legiats de tota Espanya per a fer les proves pertinents que li poden obrir les portes de la divisió d’argent del futbol espanyol.

En finalitzar l’etapa de jugador juvenil en la UD Alzira, Perea, aconsellat per són pare, Julio Miguel, que var ser àrbitre, decideix canviar el xiulet per les botes. «Em va agradar, després que món pare em diguera que provara». Tot seguit va passar per totes les categories regionalos fins arribar en el 2007 a la Tercera Divisió com àrbitre assistent. La temporada següent pujà a la Segona B i al finalitzar la mateixa  en esta categoria va ser seleccionat pel Comité d’Àrbitres per fer les proves d’ascens la 2ª A. «Pujaren huit i jo vaig quedar el 13 ó 14», recorda, però ara es troba davant una segona oportunitat que pensa aprofitar.

Entre els 22 millors assistents de 2ª B

De València sols han sigut cridat a les proves, Julio i César Noval, metge cirutjà de professió. Perea comptabilitza l’arbitratge amb la botiga que, des de fa uns mesos, regenta al carrer Hort dels Frares d’Alzira. Allí aprofita qualsevol minut que li deixa la clientela per estudiar, davant l’examen, tipus test que li faran. I també per repasar l’anglés que donava al col.legi de menut, perquè enguany també se li exigeix als àrbitres ser coneixedors d’esta llengua.

L’examen a maig en Madrid

La cita de l’ascens és a mitjans de maig en Madrid, on també serà sotmés a proves físiques i tècniques, estes últimes consisteixen en arbitrar distintes jugades que veurà en video.

Davant si l’arbitratge espanyol i europeu es troba en hores baixes, Julio Alberto Perea, considera que no deu ser així perquè «cada vegada ens exigeixen més i estem millor preparats». Les greus errades d’assistens en els últims encontres de la Champions en els partits que han participat els representants espanyols, Perea els justifica «en falta de concentració» i no en «la por escènica». Diu que en els encontres on les grades estan plenes, «els àrbitres escoltem com un gran murmull, res més perquè estem ficats en el partit i no ens influix en la nostra manera de pitar».

Sobre el ja clàssic debat d’una possible profesionalització dels àrbitres, «jo no heu veig mal» assegura en la seua botiga mentre li demanen una barra de pa.

Un bon àrbitre ha de ser humil

Perea, al que li agrada la forma d’arbitrar de Mateu Lahoz, considera que un bon àrbitre «ha de tindre paciència, no ficar-se nerviòs i el més important ser humil, res de ser prepotent amb els jugadors».

Davant els insults i crítiques que els arriben des de la graderia en un encontre, l’assistent d’Alzira s’explica així a Riberaexpress; «quan més es claven en tú, més te fiques en el partit, més concentrats estem».

Al àrbitres, assegura l’alzireny, els agraden més, iguala que als jugadors els partits «amb molt d’ambient», és adir aquells en que el camp està ple d’espectadors, en lloc dels que hi ha poca presència de públic.

Fa carrera dos vegades a la setmana junt els seus companys d’arbitratge en la pista de Tulell, entrene que alterna amb les sessions de gimnàs en la Piscina d’Alzira.

Mai he tingut cap problema

Julio en la seua botiga d’Alzira

Amb el banderí forma part de l’equip arbitral del també col.legiat alzireny, Paco Fernández Vidal, i tot i que últimament més d’un àrbitre ha sigut agredit, Julio Alberto Perea assegura que «mai he tingut cap problema».

Ni tan sols quan, recentment, va arbitrar l’encontre de Segona B entre l’Almeria B i el Cartagena en la ciutat andalusa que finalitzà amb victòria dels visitants per 0-1 i malgrat expulsar un jugador local a les acaballes del partit.

Ara li espera l’examen més important  de la seua vida futbolística, amb només 28 anys es troba davant «la última oportunitat» per aconseguir l’ascens a la divisió d’argent del futbol espanyol.

Riberaexpress 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here