El mal oratge s’allargarà a la comarca fins el pròxim dilluns

0
280

Demà divendres, l’oratge no acabarà d’arreglar-se del tot i el dia encara continuarà complicat sobretot la primera meitat de la jornada. Núvols abundants, pluges pel nostre terme i tendència a remetre lenta però progressivament al llarg de la vesprada on vorem els primers clars però, sempre amb una atmosfera un tant inestable i on podrà caure alguna gota o ruixat residual d’ultim hora. No vos fieu. La millora no serà definitiva perquè el cap de setmana tornarà l’oratge a rebolicar-se com vorem després.

Elvent de gregal de hui rolarà a nord (tramuntana), cosa que farà recuperar un poc les temperatures. Serà engorrós i donarà ratxes moderades que deixaran l’ambient un tant desapacible en alguns moments.

Pel que fa al dissabte, una nova situació farà empitjorar de nou l’oratge. De fet, estarem molt pendents de l’entrada pel Cantàbric d’una llengua d’aire fred en altura que, de cara al diumenge per la vesprada, podria tallar-se i formar-se una DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts, més coneguda com a ‘gota freda’). De totes maneres, quant entre esta vaguada pel nord del país es formarà una borrasca pel sud-est peninsular que ens impulsarà vents humits de llevant a la nostra ciutat amb ratxes moderades. I ja sabeu que aire fred en altura i vent humit en superfície és igual a pluges i tronades.

Hi haurà que esperar un poc per saber on es formarà finalment esta borrasca ja que, en funció del lloc que ocupe parlarem de pluges més o menys presents pel nostre poble. En tot cas, les temperatures es desplomaran (l’ambient serà hivernal), els núvols seran molt abundants i la pluja també serà la protagonista en esta jornada de dissabte.

Diumenge, esta llengua d’aire fred seguirà afectant a tot el país i, la inestabilitat serà molt acusada, els núvols molt abundants i les pluges també continuaran banyant els nostre terme però en forma de tronades que, de vesprada (i des de l’interior de la nostra comunitat) avançaran cap al litoral. Com podeu vore, el cap de setmana estarà molt rebolicat i també les temperatures es desplomaran deixant-nos un panorama més fred i no tan primaveral com estos últims dies. No guardeu els paraigües i deixeu a ma roba que abrigue més. Les temperatures baixaran un poc més.

Per últim, dilluns pròxim, este embossament d’aire fred en altura que estarà perfectament format damunt del país, seguirà deixant-nos un dia prou inestable. Al cel alternaran núvols i clars i algun que altre ruixat dèbil pel matí però, de vesprada, de nou es formaran algunes  tronades que, des de l’interior tornaran a avançar cap al litoral. Les temperatures seguiran sense canvis destacables.

Jovi Esteve / meteoròleg

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here