Projecte «Art, creativitat i creiximent personal» a Alzira

0
488

Des del mes d’octubre i fins a juny, a l’Escola d’Arts Plàstiques municipal d’Alzira es du a terme un projecte experimental creat pel seu director, Lambert Miquel Penalba, amb la col·laboració de la Casa de la Cultura d’Alzira, destinat a la ciutadania alzirenya que està sent atesa en el Departament de Serveis Socials i la regidoria d’Acció Social. Este projecte s’anomena “Art, creativitat i creixement personal”. Els alumnes assistixen un dia a la setmana durant 4 hores, en horari de matí.

El grup està format per deu persones que treballen amb molt d’esforç, il·lusió i constància, participants als diferents tallers dedicats a experimentar les tècniques bàsiques de representació de les formes, els espais, els volums i la composició.

Este programa experimental tracta d’activar la pròpia creativitat aprenent un llenguatge universal, el del dibuix i les diferents tècniques gràfiques de representació de formes lliures, que cadascú va evolucionant i personalitzant al llarg del curs.

Este taller, a més, té un component terapèutic perquè està inspirat en l’arteràpia. Cada un dels participants pot experimentar un augment de l’autoestima, un canvi i amplitud amb la percepció del món representat i figurat. També augmenta la llibertat d’expressió, la formació i afirmació de l’estil propi, tot per a una major consciència de la pròpia personalitat, superant límits i pors adquirides per a una major expansió creativa i d’iniciativa, que es poden aplicar al món de les relacions socials i laborals.

Un dels objectius més importants és el d’oferir un espai de confiança, de llibertat d’expressió, d’aprenentatge i valorització del llenguatge visual, tant a lectors del món exterior com del propi món interior però, principalment, al camp de les relacions, amb la consolidació del treball en grup i convivència a un col·lectiu de gent molt diferent i, per això, molt enriquidora.

Este curs finalitzarà al mateix temps que la resta dels cursos de l’Escola d’Art, amb una exposició col·lectiva dels treballs de tot l’alumnat. També es realitza una valoració dels resultats i beneficis per a cadascun dels alumnes, i es desitja una continuïtat i ampliació del programa per al pròxim curs.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here