Botifarra, Muñoz i Gil al 25 d’abril d’Algemesí

0
311

Pep Gimeno «Botifarra» / Arxiu

La Plataforma 25 d’abril, fomentada per l’associació L’Ullal Cultural, enceta demà unes ambicioses jornades al voltant del 25 d’abril que duran per lema “El despertar d’un poble”. Es tracta d’unes jornades que duraran un mes (del 20 d’abril al 19 de maig), que coordina aquesta associació però en les quals participen diverses organitzacions d’Algemesí. Són unes jornades que naixen amb la intenció de quedar-se i de celebrar-se tots els anys.

En aquesta ocasió participen, a més de L’Ullal, associacions com La Casa Cantonera, La Nova Muixeranga, Confiteor, Col·lectiu d’Amics Muntanyers d’Algemesí, Trabukatu, el grup de danses Berca, l’Schola Cantorum i l’editorial Andana, així com també el cantautor local Nèstor Mont i l’escriptor Enric Lluch.

Aquestes jornades no sols són unes jornades en clau local, sinó que amb ocasió d’aquestes també passaran per Algemesí figures i grups importants del panorama cultural i intel·lectual valencià tals com Paco Muñoz, Pep Gimeno “Botifarra”, Miquel Gil, Eva Dénia, Víctor Labrado, Sènior i El Cor Brutal, Els dimonis de Campanar, i Verdcel.

Es tracta, com podeu veure, de tornar a posar a Algemesí al bell mig del panorama cultural valencià i convertir al nostre poble en un referent de primera línia per a la cultura i l’associacionisme valencià. I açò es fa, com no, al voltant de l’emblemàtica data del 25 d’abril. Aquesta data que significà el declinar de la cultura valenciana, que des de llavors ha patit constants agressions, volem convertir-la en una data vinculada al seu despertar i revifament. Certament, després d’un passatger despertar de l’activisme cultural valencià en els anys de transició, en el darrer decenni aquest havia decaigut. És per això que l’Ullal Cultural, juntament amb la resta d’associacions locals, hem organitzat aquestes jornades de “El despertar d’un poble” que pretenen marcar un punt d’inflexió en la vida cultural local i fins i tot comarcal, i pretén fer-ho sumant esforços i complementant la programació cultural oficial que s’ofereix.

El passagt dissabte començaren les jornades amb l’actuació del grup “Sènior i El Cor Brutal” que  presentà el seu darrer disc “València, Califòrnia”, una crònica dels dies que ens han tocat viure, en clau acústic, piano, guitarra i harmònica, i amb la descarnada interpretació a l’estil dels autors de la Gran Depressió, tonades per esborrar del nostre vocabulari paraules com “mercats”, “austeritat”, “desànim”…. i canviar-les per “lluita”, “esperança”, “estimar”.

És la millor manera que hem trobat de començar a despertar-nos, una vegada més, com a poble que som.

 Carmel Ferragud

President de L’Ullal Cultural d’Algemesí

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here