Alberic espera amb els braços oberts a més de 20.000 visitants per la Trobada del Valencià

2
603

Tot enllestit per celebrar la Trobada d’Escoles de la Ribera el diumenge, 21 d’abril.

L’alcalde d’Alberic en la Trobada d’Antella

Trobada d’Antella

Tot apunta que la 28 Trobada d’Alberic será un èxit gràcies al treball de colaboració entre l’Ajuntament de la localitat i la Comissió organitzadora de la Trobada.

La Trobada de la Ribera estarà repleta d’activitats esportives, manuals, gastronòmiques portades a terme per multitud de plataformes, escoles de la Ribera, entitas socials i cíviques. Durant tot el dia es desenvoluparàn al llarg del circuit creat per acollir este gran esdeveniment.

Les Trobades d’Escoles en Valencià 2013 estan dedicades al gran poeta valencià Vicent Andrés Estellés ja que enguany és l’Any Estellés, en commemoració als 20 anys de la seua mort, el 1993.

El lema de les Trobades 2013 és, La veu del teu poble, per donar a entendre a tots que este acte va més enllà d’una reunió d’escoles en valencià i es converteix en una plataforma per escoltar la gent del poble i reivindicar l’autoestima lingüística.

Un repte i una il.lusió

“Per a Alberic representa un repte i una il-lusió que, des del nostre poble, puguem lluitar per la reivindicació de les nostres arrels i la nostra cultura”, segons afirma l’alcalde d’Alberic, Antonio Carratalà. Per la seua part, Joan Cortés, president de la Coordinadora de Centres de la Ribera, assegura que “per sort, la comarca de la Ribera respon amb entusiasme davant la convocatòria de la Trobada. La Trobada s’ha constituït en una cita ineludible per a les nostres comunitats educatives. Per tant, la 28 Trobada d’Alberic serà magnífica”.

“Premi a les 3 millors fotos de la Trobada”

 Han de tindre una qualitat aceptable, bona composició i reflectir l’esperit de les Trobades.

Premi: un lot de llibres de l’editorial Bromera.

Enviar les fotos fins el 5/05/2013, a gentdetrobada@gmail.com, i serán publicades en la web Gent de Trobada.

 “Premi a la taula millor parada i els convidats més polits”

 Taula parada, zona de dinars al carrer, i disfressats. El Jurat passarà per les taules.

Premi: una selección de dolços típics d’Alberic, i cava.

Més de 80 centres

 – Hi hauràn, 85 tallers diversos, representant a: 42 Centres Escolars, 14 – Instituts Ensenyança Secundària, 3 Escoles d’Adults, 24 Ampas, 1 Escola Infantil Municipal i 1 Claustre.

 Venen de la:

Ribera Alta: 27 pobles, de 35 – Ribera Baixa: 7 pobles de 11.

En total, 34 poblacions es voràn representades, i La Universitat Politécnica de Valencia, amb un taller.

– Mes de 50 Comerços adherits. 17 pertanyen al ram d’hostaleria, i 11 son forns.

– 26 Entitats, entre Associacions Culturals i Esportives, Editorials i altres.

-A l’entaulat, actuaràn diversos Grups de Danses, Grups de ball modern i la Banda Juvenil de la Societat Unió Musical d’Alberic, oferirà pasdobles d’autors locals i valencians.

Eduardo Sala / Corresponsal

Gabinet Premsa Ajuntament d’Alberic

2 Comentarios

  1. me da risa una trobada en valenciano donde hay estans que resulta que son de marcas de electrodomesticos y encima estan los carteles en castellano y tambien la explicación de como funciona el aparato en cuestión. ¿ que es, una trobada de escuelas o un escaparate de promoción?

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here