Al voltant de 200 balladors protagonitzaran la II Macrodansà d’Almussafes

0
344

La jornada de dissabte que ve dia 19 es tancarà amb una multitudinària dansà popular en la localitat d’Almussafes. Els veïns disfrutaran de la segona edició d’una activitat de ball popular, organitzada conjuntament pel grup de ball local Dansaires del Tramusser i el Centre Professional de Música “Lira Almussafense”, en el marc de la celebració de la seua setmana cultural.

El propi consistori d’Almussafes col·laborarà activament en esta iniciativa festiva que, si en la passada convocatòria va aconseguir reunir a al voltant de 150 balladors i balladores representants d’escoles i grups de danses de distintes comarques valencianes, enguany 2013 es consagra definitivament amb la participació confirmada de més de 200 ballarins valencians.

Dansaires del Tramusser – grup de ball local que a pesar de comptar amb una trajectòria artística de tan sols un any i mig ja s’ha consolidat en la població com a entitat de referència – estarà representat pels seus 30 integrants, distribuïts en sis quadros de ball que obriran i tancaran la macrodansà. L’acte cultural i festiu, que s’inaugurarà a les 19 hores de dissabte que ve, estarà protagonitzat, així mateix, per les respectives Escoles de Tabal i Dolçaina del Conservatori de Música i de l’Ajuntament d’Almussafes.

La dansà plana és la modalitat de ball tradicional triada per a esta segona cita en què els municipis de Benetússer, Xeraco, Gandia, Massamagrell, Tavernes de la Valldigna, Pego, Albalat i Beniarjó, així com La Carraspera, Lo Rat Penat i Alimara de la capital valenciana, entre altres, ja han confirmat l’assistència dels seus respectius quadros de ball. Així mateix, al voltant d’una vintena de veïns, que no pertanyen a cap grup de dansa, encara que sí que busquen fórmules per a continuar practicant la seua afició, es desplaçaran des d’altres poblacions de la comarca per a formar part, en primera persona, de la macrodansà d’Almussafes 2013. “Ens sentim verdaderament orgullosos de la resposta tan positiva que ens han brindat els companys que compartixen la nostra mateixa passió pel ball popular i tradicional, una afició que des de Dansaires del Tramusser pretenem contagiar a un nombre més gran de veïns, per la qual cosa ja hem iniciat una programa de tallers gratuïts a l’aire lliure durant els caps de setmana”, explica la professora del grup Inma Córdoba.

En esta segona convocatòri

La macrodansà de 2012

a, la dansà partirà des del parc Central i es clausurarà enfront de l’esplanada del Centre Cultural.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here