Classe pràctica per a guies en Astroturisme a Sueca

0
357
Classe pràctica en la Muntanyeta dels Sants

Els assistents al curs de “Formació Complementària en Astroturisme” organitzat per Riberaturisme, que té com a objectiu formar guies turístics i experts en l’observació dels astres i les constel·lacions per a organitzar visites i excursions nocturnes pels paratges de la Ribera, van realitzar divendres passat una classe pràctica en el paratge de la Muntanyeta dels Sants, en Sueca, que va consistir en l’observació i la identificació de les diferents constel·lacions a partir d’unes coordenades amb l’ajuda del telescopi.

Formació de professionals

L’empresa Astroescénica SL i astrofísics de la Universitat de València imparteixen les 30 hores lectives del curs, subvencionat pel Cdt (Centre de Turisme) de València, que es realitza en la seu de la Mancomunitat de la Ribera Alta. Segons la presidenta de Riberaturisme, Pilar Moncho, que va assistir a aquesta classe pràctica acompanyada del diputat nacional i regidor de l’Ajuntament de Sueca, Joan Baldoví, aquest curs està enfocat a formar professionals que puguen oferir als turistes excursions per a observar els astres en alguns dels paratges naturals més interessants de la Ribera, com per exemple alguns propietaris de cases rurals de la comarca que segueixen el curs, els quals treballen amb un perfil de turistes que demanen activitats actives i alternatives al turisme de sol i platja. En aquest cas l’observació nocturna pot ser molt interessant.
La segona pràctica del curs es realitzarà en l’Hort de Soriano, en Carcaixent.
Riberaturisme és un organisme autònom de gestió turística format per diverses institucions: Consorci de la Ribera, Mancomunitat de la Ribera Alta, Mancomunitat de la Ribera Baixa, Cámara de Comercio de Valencia, Confederación Empresarial Valenciana (CEV), Federació d’Agrupacions Locals de Comerç, Indústria i Serveis de les Riberes (Fedalcis), Associació Empresarial d’Hosteleria de Cullera, Associació Empresarial d’Alzira. L’objectiu de Riberaturisme és la planificació d’accions conjuntes per a la promoció del turisme en La Ribera.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here