Més de 1200 corredors batixen tots els records ciclistes d’Algemesí en el Dia de la Bici

0
353
L’alcalde amb el maillot blanc de líder


El bon oratge s’ha aliat amb el Dia de la Bicicleta que ha batut, tots els records anteriors de participació; l’avituallament d’un miler de bosses s’ha quedat curt, per primera vegada, donat que a l’eixida hi havien més de 1.200 corredors. Les previsions apuntaven que els participants es podrien apropar al miler, després que l’any passat no arribaren als 800 els ciclistes inscrits.
Algemesí s’assemblava este matí més a una ciutat  holandesa ó belga que a un municipi de la Ribera davant la invasió de bicicletes registrada pels seus carres i places.

Quan l’alcalde, Vicent García Mont donava l’eixida, la capçalera es trovaba al carrer Nou Convent i la cua a la Plaça Major, lloc de concentració. Eren les 10 i mitja del matí, i un minuts abans els corredors més impacients començaven a emetre alguns xiulets. Un dels participants afirmà, irònicament, si a Algemesí «no hi han carrers amples».

Peró quan la cursa, amb dorsals de totes les edats, arrancà per fí, s’oblidà tot i reinà en el pilot la millor cordialitat i el bon humor.

L’alcalde amb el maillot blanc de líder del municipi agafà el lloc capdavanter en l’eixida i no deixà que ningú li fera tan sols un relleu fins arribar a la Xopera, lloc d’avituallament que els corredors aprofitaren per recuperar forces i poder tornar a casa.

Ni el regidor d’Esports, Marcos Giner ni el de Serveis Públics, Mariano Clemente ni el mateix president del club ciclista, Germán Puchades, pogueren superar en la línia de meta a un alcalde eufòric per haver aconseguit el 99% dels vots (un vot en blanc) en l’elecció de secretari local del recent congrés del PP.

Tots ells, es mostraven «més que satisfets» davant la resposta del veïnat a la present edició del Dia de la Bicicleta, mentre no deixaven una molla de l’ entrepà a l’ombra del xops de la Xopera.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here