EU d’Alzira demana un estudi sobre les desigualtats socials en sanitat

0
284

EU-Alzira demana que l’Ajuntament d’Alzira pose en marxa un estudi de com les desigualtats socials, econòmiques o els barris de residència afecten la qualitat de la salut de les persones. I això amb la col·laboració de la Conselleria de Sanitat i l’Àrea de Salut 10 – la Ribera, tot buscant el finançament de les subvencions que atorga la Federació Valenciana de Municipis per programes i projectes de salut.

Segons Ivan Martínez, regidor d’EU en l’Ajuntament d’Alzira: “aquest estudi, revisat bianualment, hauria de servir per a elaborar un Pla Local de Salut, a hores d’ara és inexistent, i marcaria les polítiques a desenvolupar per part de cadascun dels departaments de l’Ajuntament i la resta d’administracions públiques.”
Per a Martínez: “des d’EUPV d’Alzira volem constatar que tant l’Organització Mundial de la Salut, el Ministeri de Sanitat i la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables, de la qual Alzira en forma part, han situat en la seva agenda la reducció de les desigualtats socials en salut. S’ha fet palès que en totes les localitats existeixen desigualtats en salut, tant entre els diversos grups socials com entre barris i zones. Moltes d’aquestes situacions són susceptibles de modificar-se amb polítiques públiques adequades. I el primer àmbit d’actuació correspon als ajuntaments.
De fet, l’aguda caiguda de les rendes en les classes mitjanes i baixes de més d’un 20% (i on el País Valencià és líder), les retallades en les prestacions socials, el repagament dels medicaments en els jubilats o les persones dependents, etc., estan tenint conseqüències perjudicials a curt però també a llarg termini: afecten l’alimentació (en tots els trams d’edat), la pràctica de conductes saludables, la prevenció de malalties o en l’entorn de les persones.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here