Elena Bastidas ha de rectificar / Opinió: Paco Gimeno

0
299

Elena Bastidas

Els regidors i la regidora de la Coalició Compromís venim patint, al llarg de la legislatura, les particulars interpretacions que fa l’Alcaldessa de la Llei i dels reglaments. Les Mocions que presenta el nostre Grup Municipal no es tracten als Plenaris i, quan finalment alguna arriba a discutir-se, ho fa després de mesos al calaix de l’oblit.

Segons la llei, quan es produeix una dimissió, el relleu ha de realitzar-se al Plenari següent si la credencial del substitut arriba a temps. L’Alcaldessa va decidir que, en el meu cas, això no fora així.

Finalment, es fa un ús absolutament discrecional dels temps d’intervenció, en concedir molt més temps als portantveus del PP, sent molt més estricta amb els de la oposició. Qualsevol ciutadà pot comprovar-ho en accedir a les videoactes dels Plenaris.

No contenta amb això, la nostra Alcaldessa intervé a discreció, sense limitació de temps, quan ho estima convenient, i val a dir que darrerament utilitza aquesta prerrogativa molt sovint.

Des del nostre punt de vista això evidència el seu nerviosisme davant una oposició més activa i nombrosa que en l’anterior legislatura. El problema és que les seues intervencions no poden ser replicades pels grups polítics de la oposició, i això permet a l’Alcaldessa dir qualsevol cosa, siga certa o no.

Va mentir en la seua intervenció al debat dels pressupostos municipals, en acusar Compromís de proposar la ruïna del consistori en les nostres esmenes; acusant-nos de proposar un forat als pressupostos quan el ben cert és que les nostres esmenes tancaven una proposta de pressupost municipal perfectament quadrat.

Va mentir també, quan tractava de desmerèixer la gestió del nostre company i ex-regidor Antoni Murillo, involucrant-lo en el desgavell urbanístic de l’Hort de Redal. Afortunadament, el propi Murillo va deixar ben clares les responsabilitats, tant dels gestors anteriors com dels actuals, del desficaci que ara mateix llastra els comptes municipals i costen una milionada a tots els alzirenys, en la Comissió d’Urbanisme convocada a l’efecte el passat 31 de desembre. Tals són les veritats dites pel nostre company que, sent la Comissió enregistrada igual que un plenari, la setmana següent de la celebració de la Comissió demanarem una còpia de la gravació per la seua qualitat d’Acta. Aleshores, en l’últim Plenari de març la Regidora de comunicació, va contestar que no era un Plenari i que no anaven a ser publicades. Arrel d’aquesta resposta, hem demanat junt a la resta de l’oposició la disponibilitat de les mateixes. La llum i els taquígrafs no van amb el PP .

A la darrera Sessió Plenària però, l’Alcaldessa va ultrapassar tots els límits de la decència. I ho va fer quan va amenaçar d’entregar l’expedient d’adjudicació de les obres d’urbanització del PAI de la Carretera d’Albalat a la fiscalia, insinuant que algun Regidor (i apuntava directament el nostre company i també ex-regidor Tomàs Pérez), podria haver vist incrementat de forma sospitosa el seu patrimoni personal en aquelles dades.

Ultrapassà els límits de la decència fins i tot en el cas què eixa sospita tinguera base real. Doncs si això s’hagués arribat a produir, no hauria d’haver-ho posat en coneixement de la fiscalia anticorrupció de forma immediata, i no callar-s’ho per poder-ho utilitzar com un xantatge davant una crítica incòmoda per part de la nostra coalició? Actuant així, Elena Bastidas és comporta com qualsevol mafiós, al més pur estil napolità.
El més greu però, és que eixa acusació és falsa. Així, la nostra Alcaldessa, en aprofitar el seu privilegi d’intervindre en Sessió Plenària sense dret a rèplica per part del nostre Grup Municipal, va calumniar l’ex-regidor Tomàs Pérez i mostra la seua cara més perversa i miserable.

Nosaltres no tenim res que amagar, el nostre company Tomàs Pérez, com una persona que sempre va actuar amb hosnestedat i transparència quan va ser regidor, ara, s’ha oferit a mostrar les seues dades bancàries i fiscals, a qualsevol persona d’Alzira. En especial a les que militen o voten al PP doncs poden ser més sensibles a les mentides d’Elena Bastidas. Indubtablement els Regidors de Compromís donarem suport al nostre ex-regidor perquè puga prendre les mesures adients per preservar el seu dret a l’honor.

No val tot en política, i la senyora Alcaldessa, si vol trobar corruptes i persones que han vist incrementat el seu patrimoni personal de forma il·legal i immoral perd el temps buscant-les dins la nostra coalició. Només ha de mirar dins del seu partit i trobarà allò que busca.

Paco Gimeno

Regidor de Compromís per Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here