Malestar en Antella pel tancament de l’oficina de Bankia

0
309

L’alcalde d’Antella, Gustavo Montagudo, ha traslladat en persona al delegat de zona de Bankia, Sergio de Miguel, l’escrit en el qual s’expressa el «malestar» amb que l’Ajuntament en ple ha acollit la notícia del proper tancament de l’oficina local d’esta entitat, així com la sol·licitud, aprovada per tots els grups locals amb representació, perquè el banc «reconsidere la mesura» pel «greu perjudici» que suposarà «per als
seus clients i la població en general».
En una reunió celebrada dimecres passat a l’oficina de Bankia d’Antella, el tancament de la qual està previst per al pròxim 26 d’abril, Montagudo (GDA) va fer lliurament a De Miguel de l’acord extraordinari adoptat amb caràcter d’urgència i aprovat per unanimitat de tots els grups amb representació municipal (GDA-PSPV i PP) en l’última sessió plenària.
Durant la trobada en què es va abordar l’assumpte, Montagudo va expressar al delegat de zona del banc i al director de la sucursal d’Antella, el «profund disgust i preocupació» per la «lamentable» mesura anunciada a principis d’aquest mes. A més, va instar els representants de l’entitat bancària que si definitivament es materialitza el tancament, s’adopten mesures alternatives i mínimes, com ara mantenir el caixer.
Referent a això, l’alcalde d’Antella va ser informat que l’entitat té previst substituir el caixer automàtic actual per altre d’última generació.
«Som un poble aixafat en l’agricultura, sense indústria i al qual ara es pretén deixar sense serveis ni futur. No entenc com hem arribat a aquesta situació», s’ha lamentat l’alcalde.
Bankia va remetre a principis del present mes a tots els seus clients de l’oficina d’Antella,-entre els quals figura el Consistori-, una circular en què anunciava el «trasllat», el 26 d’abril, de l’oficina d’Antella a la de Càrcer, a 8 km. de distància.
En l’escrit de queixa oficial d’Antella a la direcció de Bankia, es posa l’accent en el «greu perjudici» que suposarà per als seus clients i per a la població en general «el no rebre els serveis bancaris d’aquesta entitat amb la proximitat que suposa el disposar de sucursal oberta al municipi».
En el ple celebrat el passat 26 de març, els membres de la Corporació municipal, acordaren per unanimitat de tots els partits amb representació, la redacció d’una queixa oficial a l’actual direcció de Bankia davant l’avís de tancament de l’oficina 6157 d’Antella, renovada del tot només 4 anys enrere. L’acord va ser adoptat amb els vots a favor dels 2 regidors de Gent d’Antella, dels 3 del PSPV, i dels 3 presents -dels 4- del PP,
actualment a l’oposició. Durant aquest ple, el cap del govern municipal -en mans de GDA i PSPV-, va posar de manifest el greu trastorn que en especial per als veïns de més edat suposa el tancament de la sucursal. Els 3 regidors del PP presents també van votar a favor després argumentar que «si s’eliminen els serveis, el poble es mor», segons va manifestar la portaveu del grup.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here