La Muntanyeta d’Alberic capital comarcal de la pasqua

0
695

La Muntanyeta d’Alberic  ha rebut gent de nombroses poblacions de la Ribera i de les comarques limítrofes durant les passades pasqües.

La majoria ja coneixien el paratge, com és el cas de diverses famílies de La Pobla Llarga, Rafelguaraf, Benigánim, Manuel,Albaida, que es reunixen des de fa 20 anys en el mateix lloc de la Muntanyeta, on els seus fills han jugat, alguns des que van nàixer. Diverses famílies de Sueca, que ho fan des de fa diversos anys, i es troben en este lloc, com a sa casa. Ells juguen al truc, mentres les seues dones i fills passetjen i corren.

Veïns de Vilanova de Castelló, són fidels a la Mutanyeta, des de fa mes de de 50 años. El «trenet», solia vindre ple, fins i tot amb gent de peu. Done fe d’això, perquè era un d’ells.

 Grups d’Albalat, jugant als jocs i balls típics de pasqua. Gent  passejant per la Muntanyeta Vella, gaudint de la frescor del timó, romer, lavanda i gaudint de la naturalesa.

De València, Xàtiva, Carcaixent, Algemesí, Alzira, L’Alcúdia,……….la llista es llarga, i com no, d’Alberic, venen a jugar, a volar el catxirulo en les eres que envolten la Muntanyeta, a “regolar i menjar-se la mona d’Alberic”.

 Hem recorregut estos dies preguntant a la gent, ¿qué els pareixia la Muntanyeta?  ¿Qué notaven a faltar?

 Les respostes a la primera pregunta, en general, han sigut unànims al considerar-la com una meravella, on es pot passar un dia en família, oxigenar-se, passejar, jugar, conéixer plantes, la meravella de les carrasques que es conserven, la plaça de l’ermita, i…

 La segona resposta, ha sigut mes crítica. Noten a faltar mobiliari urbà, taules, papereres (les que hi ha són poques i moltes inservibles) , urinaris, llocs amb aigua per a llavar-se, neteja, llandes, botelles, restes de menjar, bosses de plàstic, papers, (encara que en este apartat, alguns han indicat que la majoria de vegades és culpa de la gent, al no arreplegar-los en bosses el d’usar i tirar) , paellers, manteniment del poc que hi ha, trams on l’herba cobrix el traçat per a passejar, i en altres llocs, comença a ser alta, ¿bassa o abocador?, jardins abandonats, frontons, la llista es….. llarga.

Alguns ha apuntat la falta de policia local, guarda forestal o protecció civil, posta sanitària, per a estos dies.

 Eduardo Sala / corresponsal (text i fotos)               

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here