Baldoví lamenta que el PP no vote contra les prospeccions petrolieres en el Mediterrani

0
377

El representant de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha defensat aquesta vesprada una Proposició No de Llei per a mantenir l’oposició de la cambra baixa a les prospeccions petrolieres en la costa mediterrània, malgrat que en la legislatura passada el PP va ser molt bel·ligerant en el tema i va propiciar resolucions del parlament contra la recerca d’hidrocarburs en els litorals valencià i balear.

Joan Baldoví diputat de Compromís
No obstant això, la PNL de Compromís no es votarà fins a la setmana vinent, encara que el posicionament del PP ha quedat clar: Han fet responsable de les prospeccions a l'anterior govern, per haver aprovat decrets en la passada legislatura que permetien la cerca d'hidrocarburs, a la qual es van oposar els populars d'una forma radical i taxativa.
Baldoví, en la seua intervenció, ha citat d'un en un els mateixos arguments que en el seu moment va utilitzar González Pons i que, a més, estan en el compte de Twitter del dirigent del PP, per a oposar-se a les prospeccions petrolieres en la costa valenciana i també la balear. El diputat de Compromís ha recordat que els parlaments de tots dos territoris, “han mostrat la seua oposició, per unanimitat, com ho van fer en el seu moment tots els dirigents del PP i que, amb el canvi de govern, ara han acceptat les prospeccions. Si s'oposaven abans, també s'han d'oposar ara i per això no hem acceptat l'esmena que ens han presentat a la nostra proposició, perquè dir que cal instar als governs autonòmics perquè vetlen per la protecció del medi ambient, perquè les prospeccions no siguen nocives, no és una altra cosa que jugar a la política”.
Segons Baldoví, “amb González Pons no coincidim, però amb el que va dir en el seu moment sobre les prospeccions sí. En llegir els seus tuits sembla que els ha escrit algun militant de Compromís, però no és així. No obstant això, estem d'acord en què les prospeccions no serveixen per res perquè l'època de l'or negre ha passat i ara és el temps de l'or verd. Estem d'acord en què no es permeten la cerca d'hirocarburs enfront del parc natural de l’Albufera de València, o de les Illes Columbretes, ni del Delta de l'Ebre o de la platja de Gandia, perquè segur que el PP no ho permetria en altres espais naturals que tenen el mateix valor que els nostres”.

“Tal com augurava González Pons, el dia que s’inicien eixes prospeccions, es va acabar la pesca, es va acabar la circulació de cetacis, es van acabar els nostres parcs naturals dee la Mediterrània i es va acabar el turisme, perquè amb quitrà no hi ha turisme i no ens enganyem, no hi ha millor petroli per a l’economia valenciana o balear que el turisme”, en opinió del representant de Compromís.

Baldoví en la seua intervenció ha recordat que, en la passada legislatura “des del PP deien que el paisatge beneficia a tot el món i la recerca de petroli només produiria beneficis a una empresa anglesa. Ara, això continua igual, però ara és el PP el que s'ha convertit en el gran defensor de les prospeccions en el Mediterrani, demostrant, una vegada més, la doble moral, el doble discurs i totes les falsedats que han sigut utilitzades per l'equip de Rajoy per a arribar a la Moncloa, des d'on beneeixen ara les prospeccions petrolíferes que posen en perill el medi ambient i el turisme de valencians i de balears, com si les experiències negatives de fa alguns anys als EUA no hagen servit d'aprenentatge”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here