EU-Alzira lamenta que no s’haja convocat la Comissió que informe sobre la Potabilitzadora

0
213
Primera pedra de la potabilitzadora

EU-Alzira lamenta encara no s’haja convocat la Comissió de Seguiment de l’Aigua Potable entre l’Ajuntament i la concessionària Aguas de Valencia durant tots aquests mesos des que es va detectar la contaminació de l’aigua de boca de la ciutat, un òrgan que no s’ha reunit des del 2011. Des d’EU també demanem que ací estiga present un responsable de Conselleria per a què vaja informant de la situació de la construcció de la potabilitzadora en la Garrofera i de tots els procediments que s’han de seguir i que a hores d’ara res se sap.

Des d’EU-Alzira lamentem que, durant tots els mesos des que no disposem d’aigua potable, no s’haja convocat per part de l’equip de govern la Comissió de Seguiment, Fiscalització i Control del Servei Municipal d’Abastiment d’Aigua Potable i Clavegueram del Terme Municipal d’Alzira. Aquest organisme municipal no s’ha reunit ni quan en el mes de febrer es va decretar l’alarma sanitària per la contaminació de l’aigua de boca a Alzira, ni des que es varen detectar els primers casos en l’aqüífer de la Serra de les Agulles en el 2012. De fet, porta sense convocar-se des del 2011.
Aquesta comissió, renovada aquesta legislatura, figura com una de les condicions del reglament de la gestió del servei municipal de l’aigua potable, en què han d’estar presents els grups polítics, els tècnics i també representants d’Aguas de Valencia. I és la competent per a conèixer tots els problemes que es puguen donar i és la que ha de coordinar les gestions. Des d’EU exigim que done compte l’equip de govern de com va evolucionant el problema de la contaminació, però també de com estan funcionant les fonts habilitades i la construcció del sistema de fibres en la capçalera de la xarxa. Una solució que, sembla, porta més retard del previst inicialment.
Per a EU-Alzira, a més a més, instem a l’equip de govern que demane que estiguen presents responsables de la Generalitat per a informar dels resultats de les inspeccions i de quines actuacions està portant a terme el govern valencià o de la situació de la potabilitzadora en la Garrofera que, segons s’ha afirmat, estarà acabada a finals del 2013.
Al respecte, a preguntes d’EU-Alzira en el plenari de març, la Sra Alcaldessa no va respondre sobre quin punt es troben les gestions del subministrament que ha de portar l’aigua del Xúquer: en quin punt es troben els tràmits de les llicències d’aigües sobre el Xúquer, quin organisme s’encarregarà de la gestió de l’aigua potable per als pobles de la comarca, tampoc res se sap sobre la mancomunitat de municipis que han de compartir aquest recurs (amb uns estatuts que es van quedar damunt la taula en el 2011), com es configurarà el preu de l’aigua, si seran els Ajuntaments els que al final hagen de costejar les instal·lacions, etc.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here