La Xarxa Valenciana de l’Aigua demana el suport de les Corts Valencianes

0
345

Membres de la Xarxa amb diputats de Les Corts

La Xarxa Valenciana de l’Aigua Pública, que es va presentar el passat 21 de març, ha mantingut una reunió a les Corts Valencianes amb diputats dels Grups Parlamentaris Socialista, Compromís i Esquerra Unida per tal de presentar-los el manifest i objectius de la Xarxa, així com per demanar-los que donen suport a una Proposició de recolzament a la Iniciativa Ciutadana Europea «El dret humà a l’aigua i al sanejament» que la Xarxa va registrar prèviament en les Corts Valencianes. El Grup Parlamentari Popular no va assistir a la reunió, encara que si li va fer arribar la proposició.

La Xarxa Valenciana de l’Aigua Pública que està constituïda per 18 entitats representatives del món ecologista, sindical i social del País Valencià té com objectiu reivindicar la consideració de l’aigua com un bé comú i com a dret humà bàsic que exigeix un model de gestió que no es subordine a l’obtenció del benefici privat i que garantisca l’eficàcia, la solidaritat, l’eficiència, l’equitat, el control democràtic dels operadors dels serveis de l’aigua i la conservació dels ecosistemes aquàtics.

En la reunió participaren diversos representants de la Xarxa i els diputats Francesc Signes, del PSPV-PSOE, Juan Ponce de Compromís i Ignacio Blanco d’Esquerra Unida.

La proposició presentada, que adjuntem, es basa en el reconeixement al 2010 de l’Assemblea General de l’ONU de que el dret humà a l’aigua potable i al sanejament eren un factor essencial per a la vida. Amb l’objectiu de garantir aquest servei a tots els ciutadans que resideixen a Europa i garantir el futur de les properes generacions es llançà la Iniciativa Ciutadana Europea, la primera des de la posada en marxa del Tractat de Lisboa, que han recolzat fins el moment més de 1.330.000 persones i que té com a objectius:

– La garantia d’uns serveis d’aigua i sanejament per a tots els ciutadans de la Unió Europea.

– Els drets humans han d’estar per damunt dels interessos comercials, i en conseqüència rebutgem la liberalització dels serveis d’aigua.

– L’accés universal a l’aigua i sanejament.

Els diputats assistents es comprometeren a portar dita proposició a les Corts Valencianes, intentant la seua aprovació com a Declaració Institucional.

En la reunió es va convidar als distints grups a participar en un acte públic, que es realitzarà pròximament, en el que donarien la seua postura respecte a la gestió de l’aigua. Igualment se’ls proposà la realització de jornades informatives sobre la gestió de l’aigua dirigides a alcaldes i regidors.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here