Compromís per Alzira demana el rebuig del PAI de La Garrofera per «insolvència» de l’agent urbanitzador Cuatre Carreres

1
240

El grup municipal Compromís per Alzira ha demanat hui al govern local que elimine el PAI de La Garrofera del PGOU davant la liquidació «per insolvència» del seu agent urbanitzador. la societat «Cuatre Carreres».

Segons ha explicat el responsable de Política Municipal, Carles Aranda, l’ajuntament deuria acordar «la resolució del PAI en la seua totalitat i deixar sense efecte l’aprovació provisional aprovada l’any 2006 per part de Bastidas i el PP».

El projecte de la societat urbanitzadora «Cuatre Carreres» recull la construcció d’un camp de golf i de més de 3.000 habitatges en la partida de La Garrofera amb una inversió anunciada de 50 milions d’euros. Els terrenys afectats per este PAI es troben en estos moments a la venda.

Aranda considera que si «desapareix» este projecte del nou Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) i també els prevists en La Barraca d’Aigües Vives, «el nou Pla podria aprovar-se aquesta legislatura».

D’esta forma considera el grup Compromís, «el nou model de ciutat seria compacte i sostenible», fins i tot, segons Aranda, «la conselleria de Medi Ambient va en la mateixa línia en no ser partidària de requalificar nous terrenys». En el cas de La Garrofera, la requalificació afectaria a 1,3 milions de m2.

Segons este grup municipal de l’oposició «no hi ha cap motiu perquè el govern municipal no rebutje este PAI donada la inviabilitat d’un model tan expansiu».

Un PAI relacionat amb el València CF

Aranda vincula el PAI de La Garrofera amb el València CF de l’any 2006; «El PAI té un origen molt poc clar, en vincurlar-se amb els terrenys forestals que va comprar Paco Roig en la Casella i que van provocar, en elseu moment, un fort rebuig dels veïns d’Alzira. A més va donar eixida a un acord celebrat al despatx del llavors conseller de Territori, Rafael Blasco junt amb Paco Roig i Juan Soler que va fer possible el canvi de president del València CF a la figura d’aquest últim, que va comprar les accions que tenia Roig».

D’altra banda Carles Aran

Aranda, Pau, Gómez i Gimeno

Carles Aranda

da ha assenyalat que la «prioritat del nou PGOU d’Alzira passa per donar una eixida a l’Hort de Redal», en este cas, Compromís assegura que «té sentit una requalificació» per donar-li una destinació «comercial, dotacional o esportiva».

1 Comentario

  1. Señor Diputado Baldiví:
    Des de Alzira tiene una llamada (sense compromís).
    ¿Porqué no hizo (ni hará en Sueca) con los PAI c-8, UEC-14, UEC-5 y UEC-7 (este en manos del intimísimo amigo subastero del alcalde de extrema derecha) lo que sus compañeros de Cooperativa política de Alzira piden del PAI de La Garrofera ¿Será cuestión de garrofas pasadas ??

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here