L’Ajuntament multa a qui no tanca els solars però «ell no tanca els seus»

0
433

Tots els mesos, sovint per les queixes dels veïns, l’Ajuntament envia notificacions a particulars i empreses per tal que netegen i tanquen els solars de la seua propietat en la zona del Pla. Les normes urbanístiques sector z1-El Pla estableixen en el seu article 35 que “Los cerramientos de las parcelas son obligatorios”. L’Ajuntament, com no podia ser d’altra manera, exigeix aquesta obligatorietat quan pertoca. El problema, però, és que no predica amb l’exemple i ell no té tancades les seus parcel·les. Simplement s’ha limitat a mantenir mitjanament nets els solars

De fet l’Ajuntament ha venut o permutat 14 parcel·les al carrer Ribera Baixa que devia haver tancat en el seu moment .Com que no ho feu i ja no són seues el ben cert és que ha traslladat el problema als nous propietaris. En juny de 2011 MÉS ALGEMESÍ presentà una moció en el primer plenari en que participàrem que reclamava el tancament d’aquestes parcel·les, però incomprensiblement votaren en contra de complir la normativa. S’excusaren dient que ja estava previst, conjuntament amb la resta de propietaris dels terrenys, el tancament, i que si hi havia denúncies s’actuaria i es compliria la normativa. El ben cert és que això era mentida. L’Ajuntament s’ha desfet de les parcel·les, però el problema persisteix i ara afecta als nous propietaris que deuran de fer el que l’Ajuntament no volgué.
En octubre de l’any passat l’Ajuntament rebé una queixa dels veïns de C/ Sant Nicolau de Bari sobre aquests solars per haver-se convertit, en paraules del veïnat en un “cagador i pixador de gossos”. Sol·licitaven la neteja i el tancament. Com sempre s’ha limita a contestar que extremaran la vigilància i que s’iniciarien el tràmits que possibiliten el tancament (contestació de 26 d’octubre de 2012). Estem a abril de 2013 i no s’ha fet res i les molèsties continuen. En casos similar, i MÉS ALGEMESÍ, té documentació al respecte, el que fa l’Ajuntament és exigir als propietaris que netegen i tanquen les parcel·les, i en cas de persistir les queixes i els problemes, acaba imposant una multa als propietaris. Imposa multes coercitives equivalents al cost estimat de l’ordre d’execució de la neteja i tancament. En concret obren en poder de MÉS ALGEMESÍ resolucions que imposen multes des de 2.462€ fis a 24.620€, multes que s’han imposat tant a societats mercantils com a particulars.
Allò previsible, doncs, és que obligue als nous propietaris a fer allò que ell es negà, i fins i tot pot donar-se el cas que acabe multant als nous propietaris d’uns solars que ell deuria haver venuts tancats. A hores d’ara d’eixos 14 solars sols hi ha tancats 3. Estem governats per un equip de govern totalment desacreditat davant de la població i en caiguda lliure en popularitat que en compte de solucionar problemes els genera. D’haver tancant en els seus moments els solars, tal i com indicava la normativa, ara no enfrontaria veïns contra veïns.
El problema, però, no acaba ací, ja que si l’Ajuntament ordena tancar als nous propietaris els solar, o els imposa multes, ell deuria fer el mateix en la parcel·la que té en la vorera d’enfront, un solar de 2.094m2. És per això que si abans d’un mes l’Ajuntament no ha iniciat les obres de tancament de les + parcel·les de la seua propietat, MÉS ALGEMESÍ presentarà una moció demanant que l’Ajuntament predique amb l’exemple i tanque la seua macroparcel·la del C/ Ribera Baixa i la resta de solars que té en el Pla. Una vegada més es demostra que ens trobem davant un equip de govern que genera romanent, no perquè siga un bon gestor, sinó perquè és un mal gestor que no es gasta els diners en allò que està obligat. Resulta políticament inacceptable que impose multes a empreses i ciutadans per coses que ell no està disposat a fer.

Josep Bermúdez
Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here