La «reganyà», la mona de Pasqua particular d’Alzira

5
583

 

Reganyaes

El forner José Sierra

Als productes típics de la mona de Pasqua; farina, sucre, ous i rent, en Alzira li afegixen carabassa donant lloc a l’anomenada «reganyà» en la capital de la comarca.

L’èxit d’esta mona és tal que en forns com el Sant Bernat, al carrer Piletes, en fan tantes com de les clàssiques, bé en la modalitat de mona tradicional, bé en la que porta pases i anous.

Ésta última es molt demandada segons ha pogut comprovar Riberaexpress, per la seua alta qualitat; el secret, segons els forners José Sierra i la seua dona Maribel Blasco no és altre que utilitzar «productes naturals i de qualitat i ficar un bon grapat de pases i anous, nosaltre tenim per costum ficar en cada mona un got ple de cadascun d’estos fruits secs».

Enguany, este forn que complirà en desembre 90 anys, han decidit fer una mona nova amb «pepites de xocolate», després que un client la demanara durant els últims anys.

La crisi sembla que no afecta a les mones, «l’any passat i és hem fet prácticament les mateixes i s’han venut totes» assegura la fornera que li dona com un valor afegit, la seua simpatia a este dolç d’origen àrab.

Fa dos anys es va celebrar el I Concurs de Mones i Reganyaes que va tindre molt d’èxit però, inexplicablement, no ha tingut continuitat.

Tot i que la fama de les mones la té ben guanyada Alberic, els forns d’Alzira no es queden enrere i els forns de la capital de la comarca han treballat esta setmana de valent per atendre la massiva demanda de reganyaes.

5 Comentarios

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here