La processó de Divendres Sant demostra que és el principal atractiu turístic d’Alzira

0
589
El vent tampoc faltà a la processó
El Devallament traslladat per 72 costalers

El Sepulcre per la Vila
Devota i antiga clavariesa del Devallament emocionada
El Sepulcre amb un milers de penitents es la confraria més nombrosa

La processó de Divendres Sant s’ha convertit, una vegada més, en el principal atractiu turìstic de la capital de la Ribera en concentrar, durant unes hores, milers de visitants i de participants. L’oratge ha respectat l’espectacular desfilada que ha omplit amb rius de gent el llarg recorregut des de la Vila fins la parròquia de la Verge del Lluch.

Segles de devoció, segles de tradició i d’història; així es pot descriure la processó del Sant Enterrament que hui s’ha celebrat a Alzira amb tots els ulls mirant al cel davant el risc de pluges. Entre muralles i edificis plens d’història han desfilat els passos de la Setmana Santa d’Alzira, declarada, fa 25 anys, d’Interès Turístic Nacional.
Més de 30.000 persones es van donar cita en els carrers per a contemplar els 25 passos, les 18 confraries i germandats i els 7.500 confrares i germans que acompanyaren a la rica imatgeria.
La més dolça
Una de les peculiaritats d’aquesta processó és el repartiment de caramels i peladilles pels confrares, que la converteixen en la més dolça de la Comunitat. La processó va partir del Crist (barri de la Vila) obrint la desfilada la banda de tambors i cornetes de Xeraco.
A continuació, va aparèixer la Confraria del Sant Sopar, una grandiosa anda, a la qual li seguia el Sant Calze, per a continuar amb l’espectacular talla d’Antonio Ballester que representa a Jesús en l’Hort.
Els 350 confrares del Prendimiento del Senyor i Verge de l’Esperança van lluir les seues vestes fosques, que representen la nit, i el caputxó blanc.
La processó ha continuat amb el Crist en la Columna i la Coronació d’Espines. El roig de les vestes dels confrares del Ecce-Homo va donar pas a una de les imatges més venerades: la de la *Archicofradía de Jesús Natzaré i Verge del Sufragi.
La Santa Faç, el Sant Espoli i Verge del Perdó, la Crucifixió del Senyor donen pas al silenci en els carrers d’Alzira amb els 400 germans del Crist en l’Agonia. La gent s’emociona amb la imatge del Crist a muscle que discorre pels carrers a ritme dels tambors i timbals.
María Mare, ja en peu, li va seguir en la desfilada i, a continuació el Pas del Poble, el Devallament, que va tornar a impressionar al públic pels prop de 80 portants que van portar al muscle els 1.500 quilos que pesa aquesta anda, per a acabar aquesta part de la processó amb la Dolorosa.
Santa Maria Magdalena Camí del Sepulcre del Senyor va precedir a un altre dels moments més emotius de la processó; al muscle, amb tambors i 1.100 germans, va desfilar el Sant Sepulcre. La Passió acaba amb la confraria de la Verge de la Soletat. La processó la va tancar la Junta de Germandats, que presideix Vicent Fábregues, amb la Santa Creu, les autoritats, el clero, i els clavaris majors.
Riberaexpress
Nota:Este diari digital agraix a Manolo Sempere i senyora les facilitats donades per fotografiar la processó des del seu privilegiat balcó.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here