Alzira a punt per omplir esta vesprada els carrers i places d’espectadors i confrares

0
447
Ángeles Grimaldos clavariesa de Cristo en la Columna
El carrer Major Sta. Caterina este migdia
Toc del Silenci

Els carrers, pràcticament vuits, d’este matí a Alzira s’ompliran esta vesprada-nit de veïns, visitants i confrares davant la processó del Divendres Sant.

Només en la desfilada participaran 7.500 «capurrutllos» que faran un recorregut kilòmetric des del carrer Major Santa Maria, on estava l’antiga capella, fins la parròquia de la Mare de Déu del Lluch.El primer pas, Santo Cáliz, eixirà a les 18,30 hores i el últim arribarà prop de la una de la matinada després de sis hores llargues de processó.

Al llarg d’este matí s’han desmontat els dosels i mentre tant les floristes s’han encarregat d’adornar els passos per a la processó més important de la comarca. També està a punt la unitat mòbil de Canal 9 que transmetrà, en directe, la desfilada a partir de les set de la vesprada.

La pasada matinada va tidnre lloca el Toc del Silenci a càrrec de la germandat Crucifixión de Jesús en la Cruz que va agtraure a molta gent davant l’espectacularlitat de l’acte.

La processó a les 18,30 hores 

Una desfilada que avança l’inici a les 18,30 hores «per tal de no acabar tant tard» segons ha comentat a Riberaexpress el president de la JJHHCC, Vicent Fábregues. És habitual acabar la processó a la parròquia de la Verge del Lluch pasades la una de la matinada.

La junta ha avisat a totes les confraries que per evitar els clàssics trencalls de mitat de la desfilada, «s’esperen unes a altres, és a dir que la de davant es pare fins que el pas següent es trobe a una distància prudencial», apunta Fábregues.

La crisi econòmica no ha tingut repercusió sobre el nombre de confrares de les distintes germandats, «fins i tot algunes confraries han incrementat una miqueta, i pel que savem d’alguns casos, la gent que no pot agafar vacances s’apunta per eixir en la processó aprofitant que les quotes són prou econòmiques».

Els trasllats, via crucis i les visites als dosels han estat seguits de forma multitudinària, corroborant la impressió que la crisi juga a favor de la setmana Santa d’Alzira i a bon segur també de la resta demunicipis de la comarca.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here