De la representació del Via Crucis a la Processó de les Vestes

0
373

En la vesprada d’ahir Dijous Sant, Carcaixent va viure la representació del Via Crucis. Des de les set de la vesprada, el Grup de Teatre La Tardor de Carcaixent va posar en escena el Via Crucis, donant-li vida als diferents personatges bíblics que varen estar presents en la passió, mort i resurrecció de Jesucrist.

La posada en escena es va dur a terme en el Passeig de la ciutat, on es van aplegar una gran quantitat de persones que l’omplien, ansiosos per descobrir allò que el grup de teatre anava a mostrar-los. Basant-se en els textos evangèlics sobre la passió de Crist, el director del grup, Pep Mondria, va bastir una representació acurada i amb un resultat interpretatiu molt proper a les companyies professionals. Al llarg de les catorze estacions que descriuen els evangelistes, però amb més fidelitat al que diu el de Mateu, els diferents actors i actrius interpretaren els distints papers que s’hi assignaren, des de Pilato a Jesús, passant per Caifàs, Cirineu, Maria, soldats romans i pobletans de Jerusalem.
L’èxit de participació es va aconseguir i els carcaixentins varen vibrar amb una representació del Via Crucis que va transmetre solemnitat i devoció.

La Processó de les Vestes

D’altra banda, avui divendres, a partir de les set de la vesprada eixirà la Processó de Divendres Sant, més coneguda com la processó de les Vestes. El itinerari que seguirà serà el de costum de la localitat; eixint de la Plaça del Convent seguirà pels carrers Sant Antoni, Vieta, Mestre Vert, Cervantes, Balmes, La Vall, Baixada dels Magraners, La pau, Ramón y Cajal, Alacant, Mestre Giner per acabar en la Plaça del Mercat.
Els disset passos de la Setmana Santa carcaixentina recorreran els carrers de la ciutat per a goig dels fidels que els ompliran de gom a gom, amb ganes de mostrar la seua fe.
Els passos que en processó desfilaran per la ciutat són: Despreniment de la Creu, Santa Faz, Crist de la Bona Mort, Crist del Perdó, Jesús Triomfant, la Flagel·lació del Senyor, l’Oració de Jesús en l’hort, els Creuats del Sant Calze, Nostra Senyora de la Resurrecció, Nostra Senyora dels Dolors, Nostra Senyora de la Soledat, Jesús de Medinaceli, Jesús Nazareno, Santíssim Crist de la Ira (Crucifixió), Santíssim Ecce-Homo, el Sant Sepulcre i la Junta Local de Germandats i Confraries de Setmana Santa.
Amb la processó de les Vestes la Setmana Santa carcaixentina entra en el seu moment de reflexió esperant la Resurrecció de Jesús i la seua victòria sobre la mort.

David Vidal.

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here