Algemesí es gasta 6.500 € en el dinar de Sant Antoni un 28% més que l’any passat

0
292

 

Josep Bermúdez portaveu de Més Algemesí

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Algemesí no deu haver-se assabentat que estem en crisi i que hi ha 3.292 ciutadans d’Algemesí aturats, perquè cada any continua gastant més en dinarots. Si l’any passat es gastà en el dinar de St Antoni 5.112,72€ enguany ha incrementat la despesa un 28%. En gener de 2007 l’anterior corporació socialista convidava exactament a 100 persones i es gastava 2.568€. En 2013, amb un atur del 26% a tot l’Estat, i quan es predica austeritat, el PP d’Algemesí es gasta 6573’60€, es a dir 1460’88€ més que l’any anterior. D’aquesta manera dona un bon exemple del millor sap fer: dilapidar els diners públics en grans esdeveniments, i utilitzar els diners públics per treure rèdit electoral. Resulta indignant que en època de crisi, que és quan aquestes despeses s’han de reduir, aquest ajuntament gaste un 156% més de diner públics que en 2007. Queda clar que aquest equip de govern ha perdut totalment el rumb i el sentit de la mesura.

Encara resulta més cridaner que a aquest dinar es convide més gent que al dinar de la Mare de Déu. Si en 2012 es convidà al dinar institucional del 8 de setembre a 312 persones, a aquest dinar s’han convidat 324. Els ajuntaments no estan per organitzar banquets, i res justifica un nombre de convidats tan elevats. El PP està acostumant a la gent a participar en actes públics per la “recompensa” del dinars, quan a aquest tipus d’actes s’ha d’anar i participar de manera desinteressada i altruista. Per a MÉS ALGEMESÍ resulta intolerant, immoral i insolidari envers els 3.292 persones que estan passant-ho mal gastar aquesta quantitat de diners en un dinar l’únic objectiu del qual és refermar la fidelitat al vot popular. Eixos 6.573’60€ que s’han gastat en un dinar perfectament prescindibles, podrien haver-se emprat per contractar a 6 persones un mes pagant-los 1’5 vegades el Salari Mínim Interprofessional (incloent fins i tot la part de la SS de l’empresa), o s’havera pogut donar-se a 15’5 famílies una ajuda equivalent al subsidi de 425 euros. Aquestes haveren estat les coses que nosaltres haguérem fet. No podem oblidar que estan venint al nostre despatx moltes persones a plantejar-nos situacions dramàtiques de desnonament i falta d’ingressos, persones a les quals no podem ajudar, i per això ens indigna assabentar-nos d’aquestes despeses, despeses que per a nosaltres són un insult i una burla als algemesinencs i algemesinenques que estan en l’atur.
Cal preguntar-se si a aquest ritme d’increment de comensals molt aviat, no sols el nombre de comensals, sinó fins i tot l’import d’aquest dinar no serà fins i tot superior al de la Mare de Déu. Quant pensa gastar-se aquest equip dilapidador en 2014, 8.000€? D’acord amb el ritme d’increment anual que portem eixa podria ser la quantitat. Els diners públics no es poden gastar en això, i sempre que tinguem notícia d’aquest excessos els denunciarem públicament. No podem oblidar que el conjunt d’aquests excessos, comesos la majoria pels governs populars locals i autonòmics, són els que ens han dut a l’actual situació.
Josep Bermúdez
Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here