Cinc premis mundials i 430 il.lusionistes en la Trobada Màgica d’Almussafes

0
392

En la localitat riberenca d’Almussafes tot està preparat per a donar la benvinguda a un dels majors espectacles del món, la Trobada internacional de Màgia. L’Associació Valenciana d’Il·lusionisme (AVI), en qualitat d’entitat organitzadora, i el consistori d’Almussafes, com a organisme patrocinador, han preparat grans novetats per a esta vinté primera edició, en la que consagrats il·lusionistes de nou països del món mostraran números màgics de gran qualitat. Quasi mig miler de mags procedents de les diferents comunitats autònomes s’han acreditat per a presenciar en directe les diferents gales i conferències i per a nodrir-se de les novetats quant a articles màgics en la fira que, any rere any, enriquix la trobada. Així mateix, del 5 al 7 d’abril, els veïns i veïnes d’Almussafes i el públic d’altres poblacions tindran al seu abast una gran varietat d’activitats, algunes d’elles d’escenari i altres a l’aire lliure, que faran les delícies d’adults i xiquets.

L’Almussafes Magic s’ha convertit, després de la convocatòria de la seua vinté primera edició, en uns dels principals senyals d’identitat cultural del municipi. La gran labor organitzativa que AVI ha desenrotllat any rere any, sumada a la dotació pressupostària que el consistori d’Almussafes concedix a la Trobada internacional de Màgia ha fet possible que la iniciativa màgica s’haja consagrat com una de les més visitades i conegudes tant dins com fora de les nostres fronteres.

Divendres que ve dia 5 d’abril, el poble d’Almussafes obrirà les seues portes al món de la il·lusió amb majúscules, acollint a 21 artistes màgics, entre els que es troben figures de gran prestigi, conegudes i guardonades a nivell mundial per la perfecció en les seues diferents disciplines, així com multitud de mags premiats en diferents concursos d’àmbit nacional. Així mateix, cita màgica d’enguany comptarà amb dos presentadors d’excepció: Sr. Barragà i Fernando Esteso.
“Amb esta nova edició màgica sorprendrem de de nou no sols per la qualitat dels professionals de l’il·lusionisme que es van a donar cita durant les tres jornades de celebració del programa, sinó també per la quantitat i varietat quant als esdeveniments que integren l’agenda d’actes prevista”, explica el promotor i integrant de l’associació organitzadora, Lluïu La Font.

Els nord-americans Rocco Silano, amb dos premis mundials a favor seu en màgia d’escenari, i John Carney, considerat el millor mag del món en l’especialitat de màgia de prop són dos de les grans apostes amb què organització i patrocinador volen convertir la vigèsima primera trobada en un dels més recordats en el futur. Així mateix, el francés Norbert Vaig ferrar, guardonat també amb el primer premi mundial en màgia còmica, l’espanyol Mag Engrune, premiat també a nivell internacional en màgia de prop, el turc Llig Alex, primer premi mundial per la qualitat dels seus efectes visuals i l’espanyol Kayto, millor mag del món en màgia infantil, completen el planter de grans artistes. A més d’estes consagrades figures, Almussafes obrirà les seues portes a il·lusionistes d’Alemanya, Argentina, Japó, Korea, Regne Unit, Slovenia i Istanbul.

Tots ells protagonitzaran l’agenda d’activitats prevista, que incorpora quatre conferències, una gala de close-up, dos gales d’escena, la gala per a públic familiar, el IV concurs de màgia general total – En el que participaran 17 mags novells -, els tres espectacles de màgia i animació infantil a l’aire lliure, la màgia nocturna i l’hora berganta, esdeveniments que es desenrotllaran durant les tres jornades de duració de l’Almussafes Magic 2013. Així mateix, el fet que la cita coincidisca amb les vacacions de Setmana Santa dels xiquets, ha propiciat que com a novetat es vagen a oferir sis passes diaris gratuïts i a l’aire lliure del Circ Struc, el circ més xicotet del món, ja que les principals equilibristes són les puces.

Mags d’Honor 2013
Com cada any, l’Almussafes Magic 2013 torna a retre homenatge a una gran figura mítica del món de la màgia, a la que concedixen el títol de Mag d’Honor de la trobada. En esta ocasió, els triats han sigut la parella artística Nicholls and Honey. De nacionalitat espanyola i filipina, respectivament, els homenatjats han recorregut els cinc continents, amb el seu espectacle de grans il·lusions. Artesans i innovadors, Nicholls and Honey tenen multitud d’anècdotes que narrar durant els seus 40 anys d’activitat professional, com per exemple el fet que el gran David Copperfield quedara tan impressionat després d’una de les seues actuacions en USA, que inclús els demanara un autògraf.

Les autoritats i els membres de l’organització anomenaran i presentaran públicament els Mags d’Honor d’enguany en l’acte inaugural, que se celebrarà amb caràcter previ a la Gran Gala Inaugural del divendres dia 5, l’aforament de la qual estarà replet de professionals de l’ilusionsimo.

El caràcter internacional de la trobada màgica també es farà patent en la Fira Màgica, ja que en esta ocasió s’instal·laran 23 botigues de set països diferents, que oferiran els productes i articles més actuals.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here