Cartells i panells informatius en Alzira

0
347

Compromís per Alzira entén perquè no es retiraren en el seu moment els cartells informatius de les obres del Pla Confiança que ja estan acabades. La seua reutilització com a panells informatius ho justifica ja que alguns d’ells han servit per a posar cartells de la Tamborada.

Als respecte de cartells informatius, Compromís per Alzira ha observat en els darrers mesos que per a la informació de les festes, concerts, obres de teatre, partits de futbol, i actes de les diferents entitats de la ciutat, s’estan utilitzant les parets i els cristalls dels locals comercials tancats, cases que es troben buides, casetes de Iberdrola i parets d’edificis públics. Fa unes setmanes la Tamborada, desprès les falles, ara el pregó i la setmana santa.

L’ordenança municipal de neteja urbana, en el seu article 31 diu: “1.- Es prohibeix la col·locació de cartells, amb l’excepció dels llocs assenyalats al efecte. 2.- La col·locació de cartells en la vía pública sense autorització donarà lloc a la imposició de sancions…”

Aquesta situació, prohibida per a qualsevol ciutadà, pareix que no afecta a l’Ajuntament ja que la majoria dels cartells penjats aquests dies porten l’escut de la ciutat. Compromís té clar que si volem tindre una ciutat neta fan falta unes ordenances, però no es pot exigir el compliment de les mateixes si els primers en no predicar en l’exemple són els qui les han de fer valdre; Adelaida Pau insisteix, “Si volen una ciutat neta cal predicar amb l’exemple”.

Abans, quan es volia anunciar alguna cosa, es demanava permís als comerços i als centres oficials per a posar els cartells en els seus expositors, i es respectaven les parets de les cases i dels edificis públics almenys en el que respecta la cartellera oficial i de les entitats. És cert que hi ha una manca de panells informatius, però la solució utilitzada o tolerada pel nostre Ajuntament no és la més correcta. Per aixó, Compromís per Alzira proposa que s’ulititzen els panells de algunes parades d’autobus o l’estació de Renfe – que no s’utilitzen o s’utilitzen mal-, que es substituisquen els panells deteriorats del camp de futbol del Venècia i del Poliesportiu Fontana Mogort i, al mateix temps, plantejar-se l’alternativa de posar-ne al llarg de la ciutat com es fa a altres localitats.

Respecte als panells del Pla Confiança d’obres finalitzades, Compromís per Alzira, considera que han de retirar-se. Però si l’equip de govern creu convenient el seu manteniment, almenys que eixos cartells estiguen oberts a la utilització per altres entitats de la nostra ciutat per tal de poder anunciar les seues activitats.

Pau, afegeix, “també volem saber si els panells col·locats en el seu moment en els solars de Tulell per les promotores estan pagant els impostos corresponents. Cas contrari, haurien de retirar-se o donar-los una altra utilitat com uns panells municipals més, tal i com demanem que es faça amb els del Pla Confiança.
Adelaida Pau
Compromís per Alzira

 

 

 

 

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here