Ximo Puig i Enric Morera contra el Consell per la falta de qualitat de l’aigua de la Ribera

1
421

El diputat nacional, Ximo Puig (PSOE) i el síndic autonòmic, Enric Morera (Compromís) consideren «intolerable» que varios municipis de la Ribera no tinguen aigua de qualitat a les seues vivendes. Per a Morera carèixer en el segle XXI d’aigua potable «és el símbol de lo baix que ha caigut este govern autonòmic».

Mentre Puig afirmava que «en lloc d’enviar a Alzira els inspectors d’Hisenda podrien haver enviat tècnics per inspeccionar l’aigua». El síndic socialista ha «lamentat» que «ni la Generalitat ni l’Ajuntament d’Alzira siguen capaços de garantir agiua de qualitat per als ciutadans».

Respecte a les promeses del Consell que a finals d’enguany es ficarà en marxa la potabilitzadora, Morera ha dit que «no volem més paraules ni promeses, volem fets».

Puig ha criticat que el conseller de Sanitat, Manuel Llombart, “diga que
l'aigua no es un problema sanitari” i ha asegurat que “això seria motiu
suficient perquè torne a la seua tasca professional i abandone la gestió
política”.

Tant el PSOE com Compromís són partidaris que els pobles de la Ribera utilitzen les aigües superficials del Xúquer en lloc dels acuífers que es trobaven contaminats per nitrats i ara per herbicides.

Tots dos han visitat este matí diverses falles, a més de presenciar la mascletà i de participar en la tradicional Cassolà de la comissió Plaça del Forn.

En el cas de Morera ha estat acompanyat pel portaveu de la Ribera Alta i regidor d’Alzira, Diego Gómez, pel poratveu local, Vicent Ginestar així com pels regidors Adelaida Pau i Paco Gimeno.

Mentre Puig ha estat arropat pel dirigent local i comarcal Fernando Pascual, pel secretari comarcal i alcalde de l’Alcúdia, Robert Martínez, a més de per la portaveu municipal, Isabel Aguilar i el regidor, Faustino Andújar.

Morera i Puig en la cassolà

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here