Bernat Aliño i Plaça de l’Ajuntament premiades pels seus llibrets

0
307

El Monestir de San Miguel de los Reyes va acollir ahir a la vesprada l’acte d’entrega dels Premis als Llibrets de Falles 2013, concedits per la Conselleria de Cultura. Un any més, els membres de la Falla Bernat Aliño es van desplaçar fins allí, per sèptim any consecutiu, per a arreplegar un premi pel seu llibret, en esta ocasió el premi 22, amb la qual cosa van aconseguir millorar notablement el premi 32 rebut l’any anterior. “Estem molt contents. L’any passat ja li vaig dir a l’alcalde que tornaríem enguany i així ha sigut. Per a nosaltres guanyar el premi 22 ha sigut fabulós perquè la veritat és que hi ha moltíssim nivell en este concurs. Voldria donar les gràcies a l’equip que s’encarrega de confeccionar el nostre llibret i a les empreses col·laboradores, perquè sense ells no estaríem hui ací” va afirmar Jesús López, president de la Falla Bernat Aliño. “Vindre hui ací ha sigut una experiència meravellosa que recomane a totes les Falles de Sueca perquè ha sigut molt emocionant. Les persones que s’encarreguen del nostre llibret realitzen un gran sacrifici, es passen tot l’any preparant-lo, arreplegant informació, fotos…”, en paraules de la fallera major de Bernat Aliño, Vicenta Martínez. Per la seua banda els representants infantils de la comissió, Kevin Pons i María Ribera, president infantil i fallera major infantil, van disfrutar també amb l’acte “per ser molt bonic i emotiu, i per haver conegut representants d’altres comissions”. Enguany, la Falla Bernat Aliño ha dedicat les pàgines del seu llibret a “Els nostres tresors”, “amb la invitació de disfrutar d’una experiència emocional i descobrir les nostres flors de marge, al nostre famós futbolista Puchades, els tresors de la Mare de Déu de Sales, el Mestre Serrano, Conrado Meseguer i les il·lustracions de Milo Panach”, en paraules dels creadors del llibret.

I junt a una falla veterana en este concurs, es presentava per primera vegada la falla de la Plaça de l’Ajuntament, que va aconseguir el premi 61. “Per ser el meu primer any com a president, i ser la primera vegada que ens presentàvem a este concurs, ens sentim molt contents tota la comissió amb este premi, i esperem en un futur obtindre molts més i tornar en més ocasions”, va afirmar Arturo Gonzalvo, president de la Falla Plaça de l’Ajuntament. El llibret d’esta comissió, amb el títol “Terra bona, terra d’or”, està dedicat a la importància del cultiu de l’arròs en el Parc de l’Albufera. A més, i al complir-se enguany el 50 aniversari de la mort de l’escultor Vicent Beltrán, les pàgines del llibret inclouen un complet reportatge sobre la seua vida i obra.

Per la seua banda, l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, va acudir també a l’acte invitat per la consellera de Cultura i per les pròpies comissions premiades. “Voldria animar a totes les falles de Sueca a què es presenten a este concurs, que cuiden l’elaboració del seu llibret i puguen presenciar este acte d’entrega de premis, perquè és un orgull estar ací junt a tantíssimes comissions de València i d’altres municipis, viure este ambient… ha sigut molt emocionant”. La consellera de Cultura, Educació i Esport, Mª José Catalá; junt a la Fallera Major de València, Begoña Jiménez; i la seua cort d’honor; van ser les encarregades d’entregar els diferents premis.

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here