EU demana proves a Sanitat per demostrar que el consum d’aigua «no ha suposat cap risc»

0
249
Manuel Llombart

“Necessitem proves de que veritablement el consum d’aigua no ha suposat cap risc per als veïns de la Ribera” ha manifestat la diputada autonòmica d’EUPV, Esther López.

López ha qualificat “d’irresponsable i atrevida” la decisió del conseller de Sanitat de no ordenar cap anàlisi més de la qualitat de l’aigua de la Ribera, “i per a més desídia, descarregar tota la responsabilitat sobre els ajuntaments. És una actitud summament indecent i que posa en risc de nou a una població que viu en la incertesa”. Esquerra Unida ha demanat una comissió mixta de les conselleries d’Agricultura i Sanitat i dels ajuntaments de les poblacions afectades per l’aigua contaminada, “així com una actuació urgent sobre la presència i el control de pesticides en les aigües i sobre les conseqüències en la salut de les persones”.

López Barceló afirma: “és incomprensible l’actitud de la Conselleria de Sanitat, irresponsabilitzant-se d’un tema tan greu en lloc de col·laborar amb els ajuntaments, posant els recursos necessaris per a què es resolga aquesta situació ràpidament i treballar amb tots els municipis, i no sols amb els afectats, amb mesures preventives i, sobretot, de control”.

Rectificació de Llombart

La parlamentària d’esquerres reclama a Llombart que rectifique “i es prenga seriosament aquest assumpte, perquè estem parlant de la salut de les persones”, subratlla. Els grups municipals d’Esquerra Unida ha anunciat que demanaran informació en els ajuntaments de la comarca de les analítiques que s’han fet en l’últim semestre del 2012 i en gener, febrer i març del 2013.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here