Compromís proposa una Oficina de Reclamacions per als hostalers d’Alzira

1
397

L’exageració de l’Alcaldessa ha provocat a pèrdues als hostalers, la falta d’informació ha creat malestar en els veïns i s’ha donat una imatge que considerem no correspon a la nostra ciutat. Proposem que s’habilite una Oficina de Reclamacions per tal d’atendre als veïns i als hostalers que han perdut diners per les falses expectatives creades per l’Ajuntament.

Ineficàcia dels regidors

A Elena Bastidas se li acumula la feina per la mala gestió del seu equip, confirmant que el govern del PP no dona per a més. És ja el quart cas durant l’any 2013 on la ineficàcia dels regidors delegats i la seua falta d’implicació en el càrrec que ostenta demostren el desgovern de la nostra ciutat. Primer, el Sr. Candela amb la Policia Local demanant a l’Alcaldessa que li lleve la delegació per no considerar-lo un interlocutor vàlid; segon, la problemàtica de l’aigua, amb la Sra. Bañeres desbordada; tercer, la sentència de la Carretera d’Albalat, amb la falta de diligència de l’Alcaldessa en la resolució del problema i ara, el Sr. Fita fent de les seues.

Per desgràcia, els fets demostren que teníem raó en allò que dèiem abans de la celebració de la Tamborada. Des de Compromís per Alzira demanàvem a l’equip de govern que hi haguera més coordinació en l’organització i informació de tot allò que envoltava aquest esdeveniment.

El Sr. Fita ha aconseguit un fet històric, que molts veïns i veïnes i part del sector Turístic de la nostra ciutat estiguen molestos amb el desenvolupament de les Jornades. I la màxima responsable és la Sra. Bastidas per confiar l’organització a una persona que torna a demostrar la seua incapacitat i incompetència en l’organització de festes – només cal veure els resultats de les festes de Sant Bernat dels últims anys.

Falses expectatives creades

Ja en el mes de febrer els professionals de l’hostaleria mostraven el seu malestar acusant la regidoria de festes d’afavorir la competència deslleial de les entitats festives ja que els deixaven instal·lar barres per a servir begudes i menjar. A això cal afegir les falses expectatives creades sobre el número de visitants – entre 25.000 i 35.000 segons Fita- que va fer que els hostalers actuaren en conseqüència i que, amb els visitants reals que ha hagut –dubtem que siguen els 13.000 que diu Fita-, es veuen amb pèrdues importants. D’aquesta manera, Fita i Bastidas han aconseguit que ni hostalers ni entitats festives vegen les seues previsions cobertes. Així, l’Ajuntament hauria de donar compte de en quins informes es va basar per a donar les previsions de persones que anaven a vindre a Alzira, i que justificaven el que el senyor Fita demanara a les entitats festives que muntaren barrres perquè, segons ell, el sector hostaler anava a estar desbordat i que guanyarien tots. Quan es governa no es poden fer coses per intuïció o suposicions, ja que els errors els paga la ciutadania, com ha segut el cas.

Comissió organitzadora

Quan, des de Compromís per Alzira presentarem la proposta de comissió organitzadora amb totes les parts implicades –recordem, fa un any-, ja deixarem ben clar que, més enllà del motiu de la Tamborada, el principal era que podia suposar un font d’ingressos importants per als comerciants i sector hostaler. Lamentem que no ens feren cas i que avui ens trobem amb aquesta situació que no deixa content a quasi ningú.

Lamentem també que no se’ns fera cas en quant a que es tinguera en compte als veïns i que calia mantindre-los informats de les possibles molèsties que es podien ocasionar. Al respecte ens han arribat queixes del veïnat de la Vila que amb només dos dies d’antelació els avisaren que no podien utilitzar els guals, també sobre el descontrol dels participants en horaris que atempten contra el dret de descans de les persones – quan es podrien haver acotat uns horaris, per exemple- així com de la falta de neteja de La Vila durant el cap de setmana i la falta de més urinaris o del seu manteniment. No comprenem que un dispositiu de neteja i urinaris que es suposa que tindria que haver estat previst per a més de 20.000 persones, es quedarà desbordat amb molt menys participants. Els veïns i la gent que va vindre a Alzira el dissabte per la vesprada a veure aquest gran esdeveniment es trobaren amb un espectacle lamentable on als carrers de la Vila les sabates s’apegaven al terra per la brutícia acumulada i fem per tot arreu.

Ara, a la senyora Alcaldessa i al Sr. Fita el que els toca, apart de demanar disculpes per les molèsties – com ha fet en unes declaracions a la ràdio municipal- és donar compte dels resultats de la Tamborada. Per això, des de Compromís per Alzira anem a demanar la relació de despeses amb les factures corresponents que ha de pagar l’Ajuntament. També demanarem un informe de les denuncies i incidències produïdes des del divendres fins el diumenge tant sanitàries com per l’incompliment de les ordenances municipals.

Per últim, proposem que s’habilite una Oficina de Reclamacions per tal d’atendre tot allò relacionat amb la Tamborada i que se done resposta i tràmit a totes i cadascuna de les peticions que se presenten. Un govern responsable hauria d’assumir la seua responsabilitat davant l’estafa que han suposat per als ciutadans, entitats festives i sector hostaler les falses expectatives creades pel mateix Ajuntament.

Compromís per Alzira

 

 

1 Comentario

  1. ¿Estos señores defienden los intereses de Alzira?
    Lo que faltaba, gracias a ellos ¡ahora aún nos tocará indemnizar a los hosteleros!… ¿y de que se cogiesen algunos con las mesas y barras 5 veces más de los metros que tienen pagados, aunque no dejasen pasar ni por las aceras de eso no dicen nada? ¿eso sí que lo ven bien?
    Señores del Compromís defiendan los intereses del pueblo, no los de un sector que si les dan la mano siempre se cogen el brazo.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here