Carcaixent informa a les falles i escoles perquè facen un bon ús dels petards

3
436

 

La fallera major de Carcaixent encenent un petard

L’Ajuntament de Carcaixent, des de la Regidoria d’Interior i la Regidoria de Festes, vol fer una crida a la responsabilitat de pares i dels més menuts per al bon ús dels artificis pirotècnics. Així, en estos dies previs a les festes falleres, han iniciat una campanya de comunicació entre les Falles i les Escoles de la localitat, l’objectiu és posar a disposició tota la informació i comunicació necessària perquè tots puguen conèixer la nova normativa.

Una normativa que ha canviat considerablement, així els menors de 8 anys no podran tirar cap classe de coet. Pel que fa a la resta, la Conselleria de Governació ha reduït l’edat establida en la normativa estatal per a l’ús de coets, passant dels 12 als 8 anys per a la utilització d’artificis de Categoria 1 (bombetes i minibombetes, minicoets de baixa intensitat amb metxa, bengales de llums, rodes de esteles, minifonts lluminoses i boles de fum) i dels 16 als 10 anys per als de Categoria 2 (traques xineses de minicoets, fonts de cracker, rodes, articles voladors, fonts i volcans mitjans, tubos de fum i candeles romanes)

Antonio Ahullana, Regidor d’Interior, ha explicat que l’ incompliment de la normativa pot suposar multes de fins a 300 € per als pares o tutors legals del menor “els pares sempre hauran de portar en la butxaca l’autorització perquè els xiquets puguen tirar coets, a més, només podran tirar-los en presència d’un adult.”

Perquè siga possible esta reducció de l’edat a la Comunitat Valenciana, és obligatòria l’autorització per escrit dels pares o tutors legals del menor en la qual se certifique que el xiquet ha rebut instruccions sobre l’adequada utilització de l’artifici. Un permís que podeu trobar en la pàgina web de la Conselleria de Governació i Justícia www.gov.gva.es .

Per la seua part el Regidor de Festes, Fernando Cortell ha recordat que “els coets no són cap joc i cal tirar-los sempre atenent a les indicacions del fabricant» . Així ha traslladat els consells que ens fan arribar tots els anys els agents de seguretat com a bombers, guàrdia civil i policia local:
– no s’ha de manipular ni treure el contingut del coet ni tampoc usar els que es troben pel sòl;
– cal tenir molta cura amb els coets i encendre’ls sempre en el sòl per evitar que exploten a les mans;
– cal encendre’ls sempre a les zones destinades per a això i no cal prendre mai un coet dins de cap lloc com a ampolles, llaunes, contenidors, escombraries, etc.
– tampoc cal llançar-los cap a les persones o els animals
– els pares sempre han de portar en la butxaca l’autorització perquè els xiquets puguen tirar coets
– els xiquets tiraran coets sempre baix la supervisió d’un adult.

 

 

3 Comentarios

 1. L´Ajuntament de Carcaixent s´informa a si mateix perquè els petards facen bon ús.
  .
  Els M.I.A. fa una crida de responsabilitat, als petards que l´habiten, per al bon ús del nostres diners.

  – no s’han de manipular ni treure de la caixa ni tampoc usar per a l`us personal (sense l´autorització d´un petard – masclet en aquest cas)
  – cal tenir molta cura amb els «sobrets» i obrir-lo´s sempre a sòles per evitar que exploten a les mans
  – cal obrir-lo´s sempre (els sobrets) a les zones destinades per a això i no cal obrir-lo´s mai dins de cap lloc amb public o cameres de vigilància, etc.
  – tampoc cal llançar-los cap a les persones (podríen descobrir el pastís i acabar amb el xollo)
  – els pares sempre han de portar en la butxaca un d`eixos sobrets perquè els seus xiquets puguen ser enxufats
  – els xiquets (enxufats, clar) remaran sempre baix la supervisió d’un petard.

  l’ incompliment de la normativa pot suposar multes de fins a 3 díes sense dieta per als petards o 5 díes per als tutors legals (masclets) dels petards.

 2. Me parece bien las medidas de información que han dictado la Concejalía de Interior y Festes sobre los cohetes y petardos. Pero no debería haber tomado buena nota sobre la denuncia que expuso una ciudadana de Carcaixent sobre la venta de cigarros sueltos a menores de 11,12 y 13 años, se siguen vendiendo por parte de quioskeras sin escrúpulos y se los fuman en la zona del mercado, en las mismas escaleras y en la acera del Colegio María Inmaculada, eso tambien es perseverar por la salud ne nuestros jóvenes. Ala a trabajar.

 3. Molt bo Jequevaig!
  També suscric el que diu Voluntario con Ana.
  I no sols això, en Carcaixent:
  -es permet la venda de begudes a menors, siga en establiments tipus supermercats, siga en garitos de festes.
  -es permet un plagi IM-PRESIONANT del Cartell del dia de la dona. A vore quin dia publiqueu una nota de premsa (MIA) en la que aparega l’autor, però sobretot el jurat. (Podeu vore l’article aci al Riberaexpress tambe

  https://www.riberaexpress.es/2013/03/06/denuncien-plagi-cartell-dia-de-la-dona-a-carcaixent/

  -es permet que no es neteje un lloc public, després d’un event privat en el que uns quans han guanyat dinerets (per molt be que estiga el Rockafalles).
  -es permet que no hi haja cap membre de l’Ajuntament a l’acte que es va fer pel pare de la Fallera Major de Carcaixent, que no es qualsevol fallera….
  -i nosaltres permetem que ens seguisquen governant unes persones que ens han enganyat i s’estan burlant de tots nosaltres, de votants i de no votants. I no parle sols del PP.
  A qui votarem les pròximes eleccions???? Jo ja no confie en ningú.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here