Bona gana i millor ambient en el Concurs de Paelles

0
259

En el  Concurs de Paelles de les Comissions Falleres d’Alberic d’enguany, organitzat per la Junta Local Fallera, participaren: Falla L’Amistat, Falla El Fallo, Falla Garatge, Falla Lo Millor, Falla El Corral, Comissió Local Fallera, i fora de concurs, la de la Junta Local.

 

56 arreglos , per a 10 persones/arreglo, s’han fet 46 paelles de divers tamanys, on han donat per a menjar prop de 600 persones. La Comissió Local, ha fet 28, El Corral, 18, L’Amistat, 2, El Garatge i El Fallo, 1 cada una. Alguns calderos, eren per a 20 o mes.

 

La majoria, com es tradició en els valencians, han sigut fetes per els fallers, que diuen tenen millor gust que les falleres, encara que alguns diuen que es per no espat-larse les mans amb la llenya. Bon ambient entre tots els fallers/res, música, algún caldero per terra, casalleta “per aclarar la veu”, i bona ganeta. Picaeta abans, ensalades, cervesa fresqueta,  postre dolçet , café i………..alguna copeta. Aixó si, amb coneiximent.

 

31 plat de paella s’han presentat a concurs, per a que el Jurat format per: Charo Pla, Amparo (Sala Atenea), Paco Bernal (regidor de festes) i L’Alcalde, Toño Carratalá, han tingut que probar tots els plats, on puntuava el sabor, la textura, presentació i color. He de dir, que en algún plat, la cara de Toño, pareixia un poema, per no dir un altra cosa.

Contabilitzades les puntuacións, han hagut 4 empatats a 29 punts. S’ha fet el desempat per sorteig (ja que no ha quedat paella), i el pernil, que era el premi, se l’han dut el nº 4, Maria Vazquez i Ricart, i Sonia Ceidiel i Benavent que pertanyen a la Comissió Local Fallera. Enhorabona

 

Gema Gandía, Presidenta de la Junta Local de Falles, se mostraba satisfeta , per com estaven  transcorrent els actes organitzats per la Junta, desde la Pleitesia, la Crida, Cavalcada, Berenar dels fallerets/es infantil is,  aquest Concurs de Paelles.

 

Toño Carratalá, es trovaba a gust amb este món faller, i este acte tan Valencià, com son les nostres Paelles , satisfet per com van transcorrent els diversos actes, i en especial, el civisme, comportament i implicació que tingueren tots els Fallers i Falleres en la Cavalcada del Ninot, i en tots els actes celebrats, per a que el poble d’Alberic, gaudira d’aquestes celebracions Falleres.

Convida a la gent del poble i de fora, que vinguen a disfrutar de les nostres Falles, on es sentirán com en sa casa.

Text/fotos: Eduardo Sala, corresponsal.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here