Compromís constitueix 15 col.lectius locals a la Ribera Alta

1
572
Calatayud, Talens, Oltra i Gómez

Compromís conclou el procés d’implantació a la Ribera Alta amb la consolidació de 15 col·lectius municipals i es postula com a opció de govern per tot arreu de la comarca. Mònica Oltra ha estat l’encarregada de clausurar l’acte de constitució del col·lectiu d’Algemesí, celebrat aquest passat dijous 7 amb un gran èxit de participació, i que ha significat el punt i final al procés d’enrobustiment de la coalició amb la formació de nous col·lectius de base.

Anit fou el torn del Marquesat i Algemesí. Compromís celebrà ahir 7 de març la constitució dels col·lectius locals d’esquestes dos ciutats per possar el punt i final al procés d’implantació als municipis de La Ribera Alta. En total s’han constituit 15 col·lectius locals: L’alcudia, Alginet, Carcaixent, Alcàntera de Xúquer, Senyera, Alzira, Benifaió, La pobla Llarga, Manuel, l’Ènova, Castellò de la Ribera, Gavarda, Guadassuar, Carlet, Marquesat i Algemesí. Així, tot está preparat per tal d’afrontar el Consell General de Compromís el proper 9 de març, d’on sorgirà el màxim òrgan de representació del partit i on la Ribera hi estarà present amb força. D’aquesta manera, la coalició finalitza també el procés a nivell de País Valencià i s’hi prepara per a liderar el canvi que la ciutadania reclama.

La diputada Mònica Oltra reconeixia a l’acte celebrat a Algemesí que «no sabem si som força revelació com se’ns ha tildat, però si que som una força rebel·lada. I ens volem rebel·lar amb la ciutadania». Per a la diputada, la coalició té un repte molt important i és reivindicar la política com una eina al servei poble. «Tenim un paper molt difícil, però és temps de canvi. La política ha de servir per al benestar de tots els dies, per a les xicotetes coses que fan la vida millor. Què ens fa més feliços, un aeroport per a vianants o que a la nostra mare l’operen quan ho necessita?»-interpel·lava Oltra als assistents a l’assemblea local de Compromís a Algemesí.

En l’acte hi estigué també Maria Josep Talens, representant de Dones amb Compromís a la comarca. Ella fou l’encarregada de llegir el manifest del 8 de març tot i que les referències al Dia de la Dona es repetiren al llarg de les diferents intervencions. «El compromís amb les persones s’ha de traslladar a les dones», reclamava Talens. «Cal avançar cap a polítiques d’igualtat en un moment de crisi i on el col·lectiu de dones és un dels principals perjudicats».

Diego Gómez, portaveu de Compromís per la Ribera, hi estigué volgué estar també present en un acte que simbòlicament és de rellevància per a la coalició a la comarca. A l’igual que la diputada, és mostrà molt dur amb l’actuació actual dels govern valencià a qui assenyalà com a responsable directe de la situació de precarietat de molts valencians. «És hora de dimissions». Així de contundent es mostrava el portaveu en parlar de qüestions com les retallades socials, l’aval al València C.F, o l’atur a la comarca. També feu continuades referències al 8 de març i al paper de la dona remarcant aspectes positius com ara l’ascensió de les dones als càrrecs polítics, tal i com va fer palés fent referència a la representació de Compromís a la taula d’intervinents on hi havia tres dones al costat del portaveu comarcal.

Assemblea local de Compromís per Algemesí

Pel que fa a l’assemblea local d’Algemesí, Lorena Calatayud Ruiz, llicenciada en dret i actual regidora de Més Algemesí a l’Ajuntament d’Algemesí fou escollida Secretaria Local de Compromís per Algemesí. Segons ha manifestat, afronta aquest nou repte «plena d’il·lusió per encapçalar un equip de gent molt compromès pel canvi de govern a Algemesí i a València, un equip plural, dinàmic i amb experiència a la gestió pública».

 

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here