El col.legi Heretats perdrà un mestre per les retallades

0
386

 

Protesta davant el col.legi Heretats

L’Ajuntament de l’Alcúdia va aprovar, amb l’abstenció del PP, una moció de Compromís per l’Alcúdia contra el decret de plantilles previst que llevarà al col·legi públic Heretats de l’Alcúdia un mestre de primària i contra l’arranjament escolar que suprimirà unitats a la comarca de la Ribera.

 

Paco Sanz, portaveu de Compromís per l’Alcúdia, va denunciar que, com a conseqüència del projecte del nou decret de plantilles, els centres de 2 línies  veurien suprimida una plaça de professors de primària, afectant a un total de 18 centres a la Ribera, entre ells el col·legi Heretats. 

 

Al col·legi Heretats de l’Alcúdia, i a la resta de centres afectats de la comarca, el curs vinent se suprimirà, d’acord amb el nou Decret de Plantilles projectat, un professor de primària, de manera que hi haurà 11 mestres de primària per a 12 unitats. La desaparició d’aquest mestre farà que molts dels reforços i atenció a la diversitat que es realitzen actualment hagen de suprimir-se, el que perjudicarà especialment als alumnes amb més dificultats.  

 

En total, a la comarca de la Ribera, el pròxim curs hi haurà al voltant de 50 mestres menys a la nostra comarca si sumen els dos processos d’arranjament i de modificació de les plantilles.

 

Segons el regidor de Compromís d’aquesta manera la qualitat a l’ensenyament públic i la lluita contra el fracàs escolar serà més difícil el pròxim curs en aquests centres que sumen al voltant de 8.000 alumnes. Hi haurà més alumnes per aula, menor atenció educativa i suposarà una major càrrega docent per al conjunt de professorat.

 

Cal afegir que els centres docents veuen agreujat els seus problemes pels deutes econòmics que la Conselleria té amb ells. A més a més, la falta de pagament de les beques del menjador està portant als centres a una situació límit que pot acabar amb el tancament del menjador escolar d’alguna d’elles. En algun centre de l’Alcúdia la Conselleria deu més de 60.000 euros, ja que les beques del menjador es deuen des d’abril de 2012, fa quasi un any, i les despeses de funcionaments del centres no s’han ingressat des de setembre.

 

L’Ajuntament de l’Alcúdia va manifestar igualment el seu rebuig a la política continua de retallades aplicada pel Govern de la Generalitat Valenciana i exigeix el manteniment del número de professors actuals en els centres de dos línies, com és el cas del col·legi Heretats de l’Alcúdia, és a dir que hi haja un número de professors de Primària, com a mínim, igual que el número d’unitats.

 

Igualment s’insta a la Conselleria d’Educació a que a la major brevetat possible, s’abone als centres educatius i menjadors escolars les quantitats pendents corresponents al funcionament dels centres i a les beques i funcionament dels menjadors.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here