Els col.lectius d’EU demanen «un finançament just per al País Valencià»

1
285

Els col·lectius d’EUPV en la Ribera Alta presentaran iniciatives a tots els ajuntaments de la comarca per a defensar un finançament just per al País Valencià, l’única manera que la Generalitat podria fer front a l’enorme deute amb les administracions locals i altres entitats i particulars.
Els col·lectius d’EU en la Ribera Alta presentaran iniciatives on tenen representació per a exigir des dels ajuntaments un finançament just per al País Valencià, i que al mateix temps la Generalitat puga anar reduint el deute abismal amb els ajuntaments (de més de 300 milions d’euros).
Per a Ivan Martínez, regidor d’EU a Alzira i membre del consell polític comarcal d’EU-la Ribera Alta: “la mateixa presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, la sra Bastidas, i la resta del PP a nivell local han estat demanant que s’esperara. Que s’esperara a un pla de pagaments que vindrien dels dos rescats autonòmics (de 2.500 milions d’euros en el 2012 i de 2.400 per a enguany). Del que ha arribat, res ha tocat als municipis: la part del lleó se l’ha menjat el deute amb els bancs (més de la meitat). I ara s’han de pagar encara més interessos pel deute a base de més i més retallades dels serveis públics. S’ha generat una bola de neu més gran, més desastre per al futur”.
El País Valencià percep 200 euros menys per habitant que la mitjana de la resta de les comunitats autònomes, en açò estem també a la cua. Eixa seria una manera de poder equilibrar els comptes autonòmics, ja que la Generalitat lidera el dèficit estatal amb un 3,45%, amb més de 3.000 milions de forat en el 2012 (que suma la xifra total de 19.000 milions des que començà la crisi en el 2008). Amb els ingressos que percep el País Valencià només es pot fer front al 75% dels serveis que presta.
El PP, que va tindre durant 8 anys una postura victimista respecte al govern central sobre el mal finançament valencià i prometé més recursos en les eleccions, va tombar la setmana passada la proposta de resolució presentada per EU al Congrés del Diputats que demanava un finançament just per al País Valencià. El diputat d’EU, Ricardo Sixto, va presentar l’única iniciativa al respecte, exigí una revisió del finançament autonòmic d’acord amb els serveis que es presten, i va demanar resoldre el deute històric d’una vegada (de transferències que no han vingut amb acompanyament pressupostari).
Segons I. Martínez: “des d’EU instem al PP i als ajuntaments que es rebel·len davant tota aquesta situació que està abocant al precipici a les administracions locals, si de veres volen defensar les seues veïnes i veïns. Que es rebel·len davant la política desastrosa del govern de la Generalitat que es troba lligat de mans i peus. I també cap a un govern central que ha castigat sobremanera les entitats locals, amb mesures intervencionistes i de control que han laminat l’autonomia municipal. No podem continuar així.”

 

 

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here