Mila, una jove mare d’Alzira desocupada, maltractada i a punt de ser desnonada

0
485
Mila en la casa que deurà abandonar

Mila Giménez Bermúdez és una jove mare de 37 anys, natural de Xàtiva però afincada a Alzira, que amb dos filles de 5 i 8 anys, acumula totes les desgràcies possibles des que decidí divorciar-se del seu home. Fa un any encetà la separació en «ficar-me la mà damunt», des d’aleshores busca treball però no el troba i, ara,  està a punt de ser desnonada de l’habitatge on viu amb les menudes Judith i Nerea.

La vivienda, situada al barri antic d’Alzira, conegut com la Vila, pertany als ex-sogres que la reclamaren des que denuncià al seu fill per maltractament. «El meu ex-home volia que jo abandonara la casa, després de pegar-me i tindre una ordre d’allunyament d’any i mig», diu Mila al menjador de sa casa escoltada pel gos Duque, mentre les menudes juguen a la cuina.

Desnonada per unes hores

El dilluns va rebre l’avís d’un funcionari del jutjat nº 6 d’Alzira que hui dimarts «anaven a canviar el pany de la porta nº 6 del tercer pis». La jove mare confessa a Riberaexpress que la pasada nit «no he pogut dormir». Li quedaven unes poques hores al domicili quan ella creia que l’ordre de desnonament tardaria algun que altre mes en produir-se. A finals de gener va tindre lloc el juí que va perdre contra els seus exsogres. No podia seguir pagant l’advocada particular perquè «seguir amb l’apel.lació valia una pasta», així que va recòrrer a un advocat d’ofici i mentre podia guanyar un temps valuòs. Ella té clar que ha d’abandonar la vivenda però espera fer-ho a l’estiu una vegada les filles acaben el curs en el col.legi Lluís Vives, trobe treball i oroganitze el seu retorn a Xàtiva on viu tota la seua família.

Este dimarts pel matí l’ha passat en les dependències del jutjat nº6 on s’havia perdut el document que evitava el seu desnonament immediat. Finalment ha aparegut en altre expedient i Mila respirava tranquila. Tot seguit la jutge, que també porta el cas Alberto Castillo, paralitzava l’ordre de desnonament.

Dolguda amb els iaios de les xiquetes

Mila es moltra molt «dolguda» amb els iaios de les filles «perquè si em desallotjen a mi de la casa ho fan també a elles, eixa és la manera que tenen de voler-les» diu mentre acarona el goset.

Mentre, Nerea i Judit, desconeixen que han estat a punt de quedar-se sense la única casa que han viscut des que naixeren, fa 8 i 5 anys respectivament. «Un dia d’estos li ho tindré que explicar a la major, però no sé com reaccionarà perquè és molt patidora».

Mila reconeixia que «pitjor impossible» en estar aturada, maltractada i a punt de ser desnonada en un municipi on no té cap familiar i estar al càrrec de dos xiquetes alienes, per poc de temps, a la difícil problemàtica en la que es troben.

Riberaexpress

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here