Didín Puig guardonada amb el II Premi Ajuda a la Igualtat en Alzira

0
528
Didín Puig amb Josep Parra

L’Associació de Dones Juristes d’Alzira (AJUDA) ha concedit el II Premi d’Ajuda a la Igualtat «Ascensión Chirivella Marín» a la periodista i escriptora de Benimodo, Didín Puig. El lliurament tindrà lloc el pròxim dijous a les 19,30 hores a l’Arxiu Municipal d’Alzira.

Didín Puig va estudiar Periodisme a París, autoexiliada al país veí. Allà va viure en un ambient polític i cultural més lliure, però no menys agitat: el maig del 68, els conflictes sindicals a les fàbriques, va organitzar concerts de cantautores i cantautors mítics al teatre Olympia… Llums i ombres, que la van marcar per a sempre i han fet de París la seua segona residència.

De tornada al nostre país, va tindre tants oficis com inquietuds, sempre al voltant de la cultura (la primera a donar classes de valencià al col.legi dels Jesuïtes en plena època franquista). Professors com Enric Valor, Carles Salvador i Sanchis Guarner li ensenyaren a estimar la llengua dels valencians. Vser una gran activitas política i ha treballat al centre territorial de TVE en València (Aitana), i a Canal 9 (on es va jubilar com a guionista de programes).

Mentre s’espera que redacte un volum amb les memòries d’una vida tan intensa, ja ha publicat un primer llibre amb Edicions 96: «Vaig a dir-te 4 coses»[1], presentat a València el 14 d’abril de 2010.

Un dietari molt amé per a totes les edats que inclou per a cada dia de l’any els noms del dia, les efemèrides, refranys populars, curiositats, endevinalles, embarbussaments, etc… Coescrit amb el periodista vila-realenc Josep Parra, ara preparen l’edició del seu segon llibre: «Rutes i camins». En novembre de 2010, va ser nomenada Miquelet d’Honor 2010 per la Societat Coral El Micalet.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here