Compromís, Més Algemesí i Gent d’Antella reclamen que l’aigua de la potabilizadora arribe enguany a tota la comarca

0
369
Nicolau, Bermúdez, Gómez, Baldoví i Muñoz
Joan Baldoví diputat al Parlament espanyol

Compromís, Més Algemesí i Gent d’Antella han reclamat hui a Alzira una solució «urgent» per al subministrament d’aigua potable a la Ribera. i a més han denunciat la «deixadesa i l’oscurantisme» de les administracions durante els últims 15 anys en esta problemàtica.
Tots ells han denunciat que en els darrers 15 anys «no han estat capaços d’invertir 55 milions per proporcionar-nos aigua», però «sí gastar 1.300 milions per construir la Ciutat de les Arts i les Ciències».
«La Ribera necessita solucions reals i a curt termini» davant la problemàtica de l’aigua, segons han denunciat hui a Alzira les formacions Compromís, Més Algemesí i Gent d’Antella. Solucions que passen «per posar en marxa la potabilitzadora», així com totes les xarxes de distribucions de l’aigua, segons han fet palés el diputat, Joan Baldoví junt regidors d’Alzira, Carcaixent, Algemesí i Antella.

Indefensió dels ciutadans 

A més, consideren que la recent contaminació de l’aigua potable a Alzira per herbicides «ha posat de manfiest la indefensió dels ciutadans de la Ribera davant la falta de salubritat en el subministrament d’aigua per a consum humà». A este respecte el regidor d’Alzira Diego Gómez ha dit que demanaran “un seguiment exhaustiu, periòdic i urgent de les analítiques de l’aigua per veure la millora dels índex de pesticides, herbicides i nitrats” alhora que ha assenyalat que estan estudiant les possibles negligències produïdes en aquest episodi per falta de previsió de les autoritats locals, de la concessionària d’Aigües de València i de la Generalitat.

Concessió d’aigua del Xúquer per a la Ribera

També han reclamat el dret dels veïns de la Ribera del Xúquer a «abastir-nos del nostre riu». A este respecte Baldoví ha manifestat que exigirà al Govern central, «una concessió d’aigua del Xúquer per a la comarca de la Ribera com tenen, ja, ciutats com València i Sagunt, tot i no ser d’esta conca».

«defensarà» eixe dret quan el Govern elabore el nou Pla de Conca del riu que li exigeix la Unió Europea.

Durant la conferència de premsa han intervingut a més de Baldoví, el portaveu de Compromís en la Ribera Alta i regidor d’Alzira, Diego Gómez, l’alcalde d’Antella, Gustau Muñoz, el portaveu de Més Algemesí, Josep Bermúdez i la regidora de Compromís per Carcaixent, Rosa Nicolau.

Oscurantisme i desinterés

Bermúdez ha denunciat el «desinterés, falta d’inversions i oscurantisme» del govern autonòmic davant la presència d’herbicides i d’excés de nitrats en els abastiments de la comarca. El regidor d’Algemesí s’ha preguntat quan arribarà l’aigua de la potabilitzadora a Algemesí, donat que el portaveu del Consell José Císcar ha manifestat que per al mes de juny arribarà a Alzira, Carcaixent i Cullera.

Mentre, Nicolau de Carcaixent reclamava «una solució definitiva després de 15 anys amb la mateixa situació» pel que fa a la problemàtica dels nitrats. I l’alcalde d’Antella ha assegurat que «els culpables d’esta situació tenen noms i cognoms».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here