Centenars de confrares de 28 poblacions participaren en la Processó d’Alginet

0
139

Els més de tres anys de preparatius de la Junta Local de Confraries de Setmana Santa d’Alginet per fer de la població Seu Diocesana han culminat, amb l’èxit de la XXXVII Processó per la localitat, celebrda ahir.

 La Junta Major de Confraries de Setmana Santa d’Alginet va sol · licitar i va acceptar ser la seu Diocesana per al 2013. En paraules del president de la junta, Toni Atienza «sabíem que tenir aquest honor suposava un gran treball d’organització i coordinació amb altres poblacions, institucions i voluntaris però era i és molt satisfactori ja que no podrem tornar a ser Seu fins que passen 23 anys més «.

 El diumenge 24 de febrer, Enrique Benavet Vidal, bisbe auxiliar de València, va ser l’encarregat d’oficiar la missa a l’església de Sant Antoni Abat d’Alginet per donar el punt de partida de les celebracions previstes per l’organització de la Setmana Santa Diocesana 2013.

 Finalitzada la missa, els assistents i les autoritats, acompanyats pel Quadre de Balls Populars d’Alginet es van traslladar a la sala d’exposicions de Teatre Modern per inaugurar l’exposició fotogràfica de Setmana Santa. Per acabar l’acte i acompanyats per les tres bandes de tambors i bombos del poble es va inaugurar la XXXII Exposició de Passos Setmana Santa.

 Ahir dissabte els carrers d’Alginet s’han plenat de confrares, imatges i tambors. Han arribat a la població més de 30 autobusos i l’organització ha preparat 3.650 entrepans per als confrares. A les 16,30 h  començava la Processó amb 90 confrares de la federació de Bandes.

En total han desfilat confrares de les poblacions de Dénia, Bellreguard, Llíria, Alberic, Requena, Manises, Oliva, Tous, Gandia, Sagunt, Silla, Paterna, Ailo de Malferit, Utiel, Alboraia, Benetússer, Xest, Sueca, Xàtiva, Ontinyent , Torrent, Tavernes de la Valldigna, Refelbunyol, Benifairó de la Valldigna, l’Alcúdia, Benifaió, Alzira i Alginet, tots ells presidits per Carlos Osoro, arquebisbe de València. Al llarg de la processó s’han vist les imatges de la Creu Guia, Flagel·lació del Senyor, Jesús a la columna, Ecce Homo, Jesús Natzarè, La Verònica santa faç, Crist Crucificat, Crist de la Bona mort, Crist Misericordiós, Crist mort en la creu, Crist de la salut, Crist jacent, Sant Sepulcre, Verge de la solitud, Dolorosa, Santa Creu, Santa Creu i pietat.

Sònia Bosch

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here