Carcaixent contra l’anul.lació de drets de les persones amb discapacitat

12
438

El Ple de l’Ajuntament de Carcaixent, va aprovar per unanimitat de tots els grups, una moció del Grup municipal Bloc-Compromís sobre l’anul·lació de drets de l’Estatut de les persones amb discapacitat.

La moció aprovada rebutja les mesures preses per la Generalitat, que anul·len els drets de l’Estatut de les Persones amb Discapacitat, exigeix la derogació de l’article 160 de la Llei 10/2012, de 21 de desembre, de gestió administrativa i financera, i d’organització de la Generalitat, i la restitució de l’article 16 de la Llei 11/2003 sobre l’Estatut de les Persones amb Discapacitat. A més insta el Ministeri de Sanitat perquè, de manera urgent, ratifique l’exempció del copagament farmacèutic d’aquelles persones que tinguen una discapacitat reconeguda de més del 33 per cent.

Paco Salom, portaveu de Bloc-Compromís, explicà en la seua intervenció que la Llei 10/2012, de Mesures Fiscals de Gestió Administrativa i Financera de la Generalitat, ha derogat l’article 16 de la Llei 11/2003, sobre l’Estatut de les Persones amb Discapacitat, que garantia el finançament gratuït de productes farmacèutics, ortoprotèsics i ajudes tècniques als pacients menors de 18 anys amb una discapacitat igual o superior al 33%, així com els majors de 18 anys amb una discapacitat igual o superior al 65%.

Segons Salom, l’eliminació d’este dret afectarà sobretot els pares de xiquets amb paràlisi cerebral, fibrosi quística, espina bífida i altres discapacitats que, de la nit al dia, passaran de pagar zero euros pels bolquers, sondes, medicaments i altres articles necessaris per l’assistència del xiquet, a abonar el 40 o el 50% del cost, segons la renda.

El portaveu denuncià que esta anul·lació és un dur revés per a les persones amb discapacitat, ja que a partir de l’1 de gener, “i de manera gradual”, l’Administració sanitària ha començat a retirar la targeta roja d’accés gratuït a la prestació farmacèutica i ortoprotèsica per substituir-la per una verda que suposa la inclusió en el règim general de l’afectat, segons el seu nivell d’ingressos.

A més a més, este nou retalls s’aplica sense haver consultat, ni tan sols informat a les organitzacions representatives dels discapacitats com és el cas del Comitè d’Entitats Representants de Persones amb Discapacitat de la Comunitat Valenciana (CERMI CV).

12 Comentarios

 1. La gratuidad , en un estado del bienestar con pocos recursos, me parece bien que dependa de la situacion económica de las familias, y no del porcentaje de minusvalía.
  Si se puede pagar algo, se debe pagar. Y si no se puede pagar , deberá ser gratis.
  Los pensionistas también lo tenían todo gratis,aunque su nivel de renta fuera mucho mayor que el de un trabajador en activo, y ahora debe aportar segun su renta.
  Los tiempos de todo gratis para todos, han pasado. Ahora hay que pagar segun las posibilidades de cada uno.

  • ¿Como que gratis? ¿Desde cuando ha sido todo gratis? ¿Y el autonomo? ¿Y la seguridad social?
   ¿Y el I.V.A? ¿y el resto de impuestos impuestos? Esa es la escusa más barata. ¿Quereis que paguemos por tener Guardia Civl, Ejercito, Policia Local?,¿ por qué cosas más? No se pide clemencia ni lástima,no hace falta demostrar que se es pobre. Hace falta DIGNIDAD SOCIAL, no esperar y mirar para otro lado. Ya cansa que todo se mida por el DINERO , cansa la caridad y no la solidaridad. ¿Cuanto se ahorra y a cuantos perjudica?. Compensa de verdad tanto recorte?

 2. El pas de l’Estat de Benestar a un «Estat de Benestar amb poc recursos» no s’ha produït ni per la despesa generada per les prestacions gratuïtes als discapacitats ni als jubilats. I plantejar l’atenció als necessitats sols quan la família no puga és el mateix que reclamar lliure mercat Estat de Beneficència.

  Recorde que allà pels seixanta, molts jubilats depenien de les pagues que els familiars els passaven perquè o no tenien pensió, o la que tenien era insuficient per mantindre’s. Ara estem tornan a una situació similar. Molts jubilats que després de treballar tota la vida tenen una pensió que els ve justa o no els arriba. I molts discapacitats que no tenen mitjans per pagar-se els medicaments i altres necessitats farmacèutiques.

  Plantejar l’atenció als col·lectius desfavorits com un exemple del «todo gratis» és un exemple desafortunat. Sobre tot quan hi ha molt altres camps on si que s’haurien d’esforçar els governs en millorar la gestió, i aconseguir ingressos per quadrar els comptes públics.

  No dic que no puga haver casos «sorprenents», però segur que ni són majoria ni representatius de la realitat, menys quan les diferències entre els que més tenen i els que menys augmenten dia si dia també.

 3. A mi lo que no me cuadra es que si Botin tuviera un hijo discapacitado recibiría el mismo trato que su jardinero.

  Claro que es importante el dinero, y tanto. Creo que al jardinero hay que ayudarle mas de lo que se le ayuda, y para eso hay que restarle a Botin la ayuda que recibe, el resto es demagogia y posiciones políticas.

  Saludos

 4. «. Sobre tot quan hi ha molt altres camps on si que s’haurien d’esforçar els governs en millorar la gestió, i aconseguir ingressos per quadrar els comptes públics. »

  ¿ Controlar y fiscalizar a un gobierno ayuda en algo ?
  No estoy hablando de » política constructiva »

  Empiecen por aplicarse el cuento ustedes mismos y después nos dan lecciones en la asignación de recursos públicos.
  Primero esforzarse en conseguir que recursos no se desvían a actividades presuntamente no lícitas y , después , asignarlos.

  ¿ Me he explicado con claridad ? TOC TOC TOC

 5. Kako, deixa’t estar d’una vegada de fer política barata i si tens alguna cosa a dir que siga sobre el fons de la qüestió.
  Et sembla bé que s’hagen anul·lat els drets previsto en l’Estatut de les Persones Discapacitades? Et sembla una bona proposta? Et recorde que es va aprovar per unanimitat.
  Al final sols et desitge que no et veges en la necessitat en que es veuen moltes famílies (I no justament per falta de recursos).

  • ¿ Política ? ¿ política barata ? ¿ el Kako ?
   jaaaa jaaaaaa jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

   El Kako entra a valorar hechos.
   Los de la política barata son los de Compromís y sus socios.
   ¡¡¡¡ más claro , agua !!!!

   Para abastecer de agua cierta zona , nos hace falta un manantial y una tubería , pero también hace falta que la tubería no tenga pérdidas.
   Si los recursos públicos se pierden por el camino algunas zonas se quedarán sin agua.
   En este pueblo ya sabemos la forma de actuar de «Compromís amb Lola «, nos cuenta donde quieren colocar la punta de la manguera pero deja de lado el manantial y el mantenimiento de la manguera.Una manguera sin agua no riega na.
   ¿ A este argumento le llama usted política barata ?
   ¿ Y el que Compromís no haya denunciado muchos hechos de presunta corrupción y desvío de caudales públicos , como lo definimos ? TOC TOC TOC

   ¿ Que tiene que representar para el Kako » que se haya aprobado por unanimidad «? ¿ aprobado por quién ? ¿ por una alcaldesa imputada , por Juanito , por un Compromís» vendido «, por un grupo político desaparecido ?
   Eso no significa nada para el Kako ni para la mayoría de los ciudadanos.
   ¡¡¡ usted si que tiene que dejar de hacer «política constructiva » !!!!
   Sobre todo cuando usted me desea que no me vea en la necesidad de muchas familias , como si usted supiera de mis necesidades o las de mi familia , como si supusiera que mi familia no se vea afectada por esta medida ( quizás se equivoque ).

 6. Afectat, no li faces ni cas. S’explica «»con claridad» i queda en evidència. N’hi ha que es pensa que tot val per a fer mal al partit que no li agrada…. La proposta de Compromís és impecable, i enhorabona a tots els partits per votar-la a favor . Ben fet.

 7. Afectat, no li faces ni cas. S’explica «»con claridad» i queda en evidència. N’hi ha que es pensa que tot val per a fer mal al partit que no li agrada…. La proposta de Compromís és impecable, i enhorabona a tots els partits per votar-la a favor . Ben fet.

  • Parece usted Inmanol Arias , se repite bastante, se repite bastante , ¿ lo ha oido o se lo repito ?
   jaaa jaaaaaa jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

   » fer mal al partit que no li agrada…»
   ¿ fer mal ?
   ¿ el partit que no li agrada ?
   ¡¡¡ Ni que fora yo del PP !!! TOC TOC TOC
   ¿ No seré yo el OPINADOR encubierto ?
   Jaaaaaaa jaaaaaa jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

   » Grasies Compromís , en vosaltres arribarem llunt»
   » Vosaltres segueu els que mos lliurareu dels feisistes-dimonis- ppros »
   » Sou tan bons y tan chustos así en la terra com la mare de deu a nivel espiritual »
   El ciudadano de Carcaixent está esperando alguno de vuestros milagros.

  • Chistorra ,

   1-Kako es a Señora como Compromís es a oposición.
   jaaa jaaaaaaa jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

   2- La relajación es fundamental a la hora de » tindre ganes de buidar la pancha » ¿ quiere decir usted que los comentarios del Kako le relajan ?
   TOC TOC TOC

   3- » me senq mol pagat que el meus comentaris tinguen algún efecte » .
   Compromís ni está ni se le espera ( está amagat tras el PP ).Tragan saliva y esperan …..( ¡¡¡¡ no se a lo que esperan !!) TOC TOC TOC!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here