La síndic de Compromís, Mónica Oltra, ha manifestat hui a Alzira que el procés de privatització iniciat pel PP i el saqueig «van de la mà» i que suposa «un atemptat contra la salut».

Oltra ha donat una sèrie de xifres i d’arguments per rebatre al govern de Mariano Rajoy; «la privatització no està en cap cas justificada». Així ha assegurat que el sistema sanitari espanyol «és dels més barats dels països de l’OCDE, on la «més cara es la sanitat d’EEUU que és la més privatitzada». Per a la diputada nacionalista «la única raó per a privatitzar és fer rics a alguns».

Ha estat especialment crítica en la «falta de transparència» que, segons ella impedix poder comparar els costos d’una gestió privada amb els de la pública; «facturen el doble ó triple per una resonància». I, fins i tot,  la demora en Urgències d’un hospital gestionat de forma privada «és de dos hores superior als de gestió pública», fet que ha justificat davant «l’existència de menys personal» ó d’una pitjor organització».

Mónica Oltra ha estat hui en Alzira per recolzar la Plataforma per la millora de la Sanitat Pública sorgida, recentment a la Ribera per detindre el procés privatitzador de la sanitat valenciana ficat en marxa pel Consell.

Oltra ha dit que un canvi de govern en les pròximes eleccions faria que l’Hospital de la Ribera «revertira» a una gestió pública. Segons ella la Ribera va ser pionera en el canvi de model sanitari «en aprofitar el PP que   no hi havia centre hospitalari a la comarca».

La síndic de Compromís ha advertit que els riberencs foren «el conillets d’índies de la sanitat espanyola perquè algunes empreses pogueren fer negoci».

En la conferència de premsa celebrada a Alzira han intervingut també, la representant de Sectorials en l’executiva nacional de Compromís, Mª Josepa Ortega, el portaveu comarcal de la Ribera Alta, Diego Gómez, a més de la portaveu de la plataforma, Maria Guzmán.