L’Alcúdia incorpora dos nous regidors del PP i renuncia una representant del PSPV

1
491
José A. Fernández

Sandra Abel

L’Ajuntament de l’Alcúdia va celebrar ahir un plenari intens, amb la incorporació de dos nous regidors del PP, la renúncia d’una regidora del PSPV i un total de 23 punts a l’ordre del dia, tres dels quals van ser presentats i aprovats d’urgència. L’única moció presentada pel Grup Popular va tindre dues esmenes i va ser aprovada amb l’abstenció del grup Popular.

El plenari començà amb la presa de possessió del seu càrrec dels nous regidors del PP, Sandra Abel Máñez, qui prometé el seu càrrec en primer lloc, i José Antonio Fernández Oliva, qui seguidament jurà el seu. Estos dos regidors entraven a substituir Ramon Mateu i Piedad Palop, que van ser baixa oficial en el plenari del 16 de gener passat.
En el mateix plenari, però en el punt 18é, renunciava al seu càrrec la regidora del PSPV Tamara Barea Moreno, qui va tindre un emotiu comiat dels seus companys del govern municipal i, a més d’explicar la seua decisió per imperatius laborals i econòmics, va encoratjar en la seua darrera intervenció al Plenari les Dones i els joves del poble (els subjectes de les dues àrees que regia, Igualtat i Joventut) a seguir construint el futur amb espenta i lluitant pels seus drets.
Entre un i l’altre punt, s’havien aprovat 11 mocions, 6 presentades pel PSPV, 4 per Compromís i 1, presentada pel PP, que va donar lloc a una situació única en la història de la democràcia alcudiana.

Era el punt 15é de l’ordre del dia: Moció del grup Municipal Popular en contra de la corrupció política. Després d’una línea argumentaria en la qual es feia ressò de la indignació ciutadana amb els casos de corrupció política, es passava llista als principals casos de corrupció a nivell nacional, argumentant que “la corrupció no és patrimoni d’un determinat espectre polític … No és nostra intenció denunciar polítics concrets ni centrar-nos en cap partit polític, sinó intentar que els culpables d’accions delictives es responsabilitzen dels seus actes.” I demanava als membres del plenari arribar als següents acords:
1. Que s’activen tots els mecanismes d’investigació i s’adopten les mesures necessàries per tal d’assegurar que els acusats formalment per un delicte relacionat amb la corrupció no puguen integrar candidatures electorals ni, si és el cas, seguir ostentant càrrecs públics, emprenent les reformes legals necessàries per incloure aquests supòsits com a causes d’inelegibilitat i incompatibilitat en la nostra legislació
2. La resposta dels partits polítics ha de ser absolutament clara, nítida i el més ràpida possible, respectant el dret constitucional a la presumpció d’innocència.
3. Exigir la Justícia celeritat en els casos de corrupció
4. Que s’arribe a un pacte d’Estat contra la corrupció, el màxim consens en la futura Llei de Transparència, accés a la informació pública i bon govern.

Un cop exposada la Moció, els Grups Municipals de Compromís i PSPV la van qualificar de insuficient i retòrica i van presentar dues esmenes que endurien la seua redacció: per una banda, el PSPV demanava “ que tots els partits polítics insten a aquelles persones que han sigut imputats directament per un jutge per un delicte inclòs en l’àmbit de la corrupció, a abandonar les seues funcions públiques i representatives i, de no fer-ho voluntàriament, siguen expulsats pels respectius grups o partits polítics de manera forçosa”. Per la seua banda, Compromís afegia al cos argumentari de la moció apreciacions com ara que el Cas Bàrcenas és probablement el cas més greu de la corrupció que s’ha donat en la història recent, que vivim una situació d’emergència política, social i econòmica que “exigeix prendre mesures radicals començant per dalt, per la cúpula de l’estat- tots els ciutadans som iguals davant la llei, no pot haver ni aforats ni inviolables, que queden al marge de la llei- i acabant amb la reforma en profunditat de la Constitució”. A més, enumerava els casos de corrupció a la Comunitat Valenciana, com ara “Fabra”, “Gürtel”, Brugal”, “Emarsa”, “Noos- Urdangarín” i “Cooperació” i afegia a l’apartat d’Acords la retroactivitat de les mesures que es demanaven al punt número 1, l’extensió del punt número 3 a la pròpia Monarquia i a totes les instàncies de l’estat l’adició de dos punts en el sentit d’emprendre de manera immediata un programa de reformes legislatives en l’àmbit administratiu, fiscal i penal i, finalment “demanar la convocatòria d’eleccions anticipades amb la finalitat de regenerar la democràcia”

Un cop defensades ambdues esmenes va arribar el moment d’aprovar-les, cosa que es va fer amb el vot favorable dels grups PSPV i Compromís i l’abstenció del PP. Finalment, i quan tot el món esperava que el PP retirara la seua Moció, per no estar d’acord amb les esmenes; no ho va fer i la moció va ser aprovada amb l’abstenció del mateix PP que l’havia presentada.

 

1 Comentario

  1. Increible!!!!, el PP de l’Alcúdia presenta una moció contra la corrupció política i s’absten a l’hora de votar-se-la. I per a mes «inri», esta moció ix endavant amb els vots dels altres partits, jajjaja. Este es el partit que aspira a governar alguna vegada a l’Alcúdia?. «Qué Diós nos coja confesados» si algun dia guanyen les eleccions i governen……

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here