L’Alcúdia aprova una moció contra la corrupció i reprova a Toni Cantó

0
358

 

Toni Cantó en Alzira

El plenari de l’Alcúdia va aprovar amb els vots de Compromís per l’Alcúdia i Partit Socialista una moció contra la corrupció, presentada originalment pel PP, que finalment es va acabar abstenint en introduir-se en la moció nombroses esmenes de Compromís i una esmena del PSPV.

 Paco Sanz, portaveu de Compromís, va posar de manifest que vivim una situació d’emergència política, social i econòmica que no es pot eradicar només amb noves lleis, sinó que exigeix prendre mesures radicals, començant per dalt, per la cúpula de l’estat -tots els ciutadans som iguals davant la llei, no hi pot haver ni aforats ni inviolables, que queden al marge de la llei- i acabant amb la reforma en profunditat de la Constitució.

 

La moció assenyala que el cas Bárcenas suposa, probablement, el més greu cas de corrupció que s’ha donat en la història recent. Un cas que a més està assenyalant al president del Govern Mariano Rajoy. Tenim igualment el cas Urdangarín que afecta a la mateixa Casa Reial.

 

Tot això es produeix en la pitjor situació econòmica per la qual està passant el nostre país, amb 6 milions d’aturats, amb polítiques imposades per la troica,d’austeritat, de retallades, de privatitzacions i de pèrdua de drets laborals i socials, que contrasta cada dia amb l’aparició de nous casos de malbaratament i apropiació dels diners públics.

 

El regidor de Compromís per l’Alcúdia assegurà que la indignació dels ciutadans es manifesta cada vegada amb més intensitat en innombrables moviments socials que demanen una democràcia real ja, procés que hauria de començar per la revisió de la forma de govern, del sistema parlamentari espanyol i la llei electoral actuals, per acabar amb la injustícia que tots els vots no valguen el mateix, com passa actualment.

 

La moció aprovada demana, davant la gravetat dels casos de corrupció, la convocatòria d’eleccions anticipades amb la finalitat de regenerar la democràciatant a nivell estatal com autonòmic. Així mateix la transparència ha d’aplicar-se a totes les instàncies de l’Estat, començant per la pròpia Monarquia.

 

Igualment se sol·licita que les reformes legals que es realitzen ho siguen amb efecte retroactiu, atès que en l’actualitat, polítics que estan imputats formalment, com passa en les Corts Valencianes, segueixen exercint càrrecs públics. Així mateix, si existeix sentència condemnatòria, aquests casos haurien d’incloure la impossibilitat d’indult governamental. En tots els casos ha d’exigir-se el retorn dels diners públics defraudats.

 

L’Ajuntament de l’Alcúdia va reprovar per unanimitat, a proposta de Compromís per l’Alcúdia, al diputat valencià Toni Cantó, per les seues afirmacions sobre la violència de gènere, demanant la seua dimissió com a diputat.

 

Paco Sanz va assegura, que en vespres del Dia de la Dona, no es podia tolerar que un diputat amb responsabilitats polítiques, especialment en el tema de la igualtat, no ha de menysprear i frivolitzar sobre el maltractament de les dones i la violència de gènere en general, sinó pel contrari sensibilitzar la societat des de la seua projecció publica.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here