La Barraca d’Aigües Vives record de la Comunitat en recollir 247 l/m2

0
372

A La Barraca d’Aigües Vives «plovia ahir  a poalaes» segons el tècnic de la cooperativa Alzicoop, Toni Soler qui considera «molt beneficiosa» la pluja caiguda tant per a la varietat, Valencia, la més tardana com per als acuífers. «L’aigua caiguda incfrementarà el calibre de les valencies que s’havia quedat un poc curt per la sequera» assegura Soler qui es mostra optimista davant la possibilitat que la tempesta haja incrementat els acuífers i per tant «puga disminuir la concentració de l’herbicida». Els pròxims anàlisi seran determinants per conèixer si la concentració ha baixat del màxim permés per la llei que és de 0,1 mg/litre.

La intensa pluja caiguda al llarg de tot el matí a la Ribera del Xúquer s’ha vist acompanyada de forma intermitent, per una forta granitzada en municipis com Alzira, Carcaixent i d’altres. El municipi de La Barraca d’Aigües Vives va batre ahir a la resta de la Comunitat Valenciana en caure al llarg del dia un tota de 247 l/m2. Li seguiren Sumacárcer amb 189, La Pobla Llarga amb 177, Antella amb 172 i Carcaixent que també va superar els 150 l/m2, mentre a Alzira els pluviòmetres es quedaven en els 115 l/m2

Inundacions i talls de camins en Carcaixent i Alzira

En Carcaixent s’han inundat alguns carrers durant varies hores com el Marqués de Montortal i La Pau. També ha estat tallada  l’antiga eixida cap a Alzira a priemra hora d’esta vesprada. S’ha desbordat el barranc de Barxeta per varios punts, especialment per les rodalies de l’ermita de Sant Roc i de Cogullada i els bombers han actuat en Ribercan per desaiguar la zona, segons ha informat a Riberaexpress el regidor d’Interior, Antonio Ahullana. A l’ajuntament consideren que la pluja caiguda «ha estat beneficiosa», tot i que caldrà esperar varios dies per avaluar els possibles danys que la pedregada haja causat als cítrics.

En el cas d’Alzira la tempesta ha provocat la inundació del camí de l’Arena, així com el tall d’algú camí rural en Vilella i en el Forn de Carrascosa, segons el regidor de Policia, Eliseo Candela

La intensitat de la tempesta ha fet que el gel s’acumulara fora ben visible en alguns carrers i places prou després de la pedregada.

La pluja ha sigut ben rebuda pel camp i pels acuífers i falta per determinar que el granís, del tamany d’un sigró, haja causat danys en les varietats més tardanes de cítrics.

La intensitat de la pluja anirà minvant, demà divendres, amb pluges que poden ser mot residuals per la vesprada. Mentre dissabte lluirà el sol i actes fallers com la cavalcada d’Alzira podran celebrar-se sense cap problema.

Un veí amb pedra en la Pl. Cartonatges

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here