Francesc Puigpelat:»El retorn de Macbeth és exportable des d’Alzira a tot el món»

0
505
Puigpelat, Correal i Gregori
Hui ha vist la llum la última novel.la guardonada

Francesc Puigpelat (Balaguer,1959) autor de l’obra guanyadora del darrer Premi de Novel.la Ciutat d’Alzira ha assegurat, hui, durant la presentació que «aquesta obra és exportable des d’Alzira a tot el món».

En una situació econòmica com l’actual en que, segons l’escriptor català «la solució passa per ser més internacional, cal també vendre cultura i literatura».

La temàtica, basada en una segona part de l’obra de William Shakespeare, amb la seua traducció a l’anglés, «té un valor afegit i fa que aquest llibre puga ser exportable», assegurava Puigpelat  davant l’editor de Bromera, Josep Gregori i del regidor de Cultura, Carlos Correal.

En Bromera confien en superar les cinc edicions publicades de la novel.la d’Isabel Clara Simó, «El meu germà Pol», que ha sigut la més venuda de les vint-i-tres novel.les editades fins ara.

Un original que té moltes paperetes per a ser el best-seller dels Ciutat d’Alzira, davant»el coratge d’enfrontar-se al mite de la literatura universal que és Shakespeare», i a «l’armonia entre el regust històric i el llenguatge actual de la tragèdia de Shakespeare». L’editor alzireny ha qualificat El retorn de Macbeth «com una novel.la excepcional que va enlluernar el jurat tant per l’originalitat de l’argument com per l’estil d’una prosa tan treballada com fluida».

A l’Ajuntament d’Alzira també li agradaria que el darrer premi de novel.la fora exportable, així el responsable de Cultura, Carlos Correal advertia, «treballar per la cultura és també treballar per a superar la crisi».

 Segona part de Macbeth

El retorn de Macbeth reprén la mítica tragèdia de Shakespeare per tal de continuar-la amb les aventures dels fills de Macbeth i Banquo. Es complirà la profecia de les bruixes? Així mateix, la novel·la guanyadora del Premi Ciutat d’Alzira 2012 s’apodera de la trama shakespeariana i revela alguns secrets que expliquen el perquè de la maldat de Lady Macbeth o de la torturada personalitat del rei Macbeth en l’obra original.
Puigpelat ha creat una trama apassionant plena de secrets, traïcions i crims construïda sobre un engranatge literari perfectament elaborat, que permet interpretar el clàssic des d’unes dimensions noves i que converteix l’obra en una continuació que convida a redescobrir el personatge de Shakespeare.
Francesc Puigpelat (Balaguer, 1959) és escriptor i periodista. És autor d’una vintena de llibres, entre els quals destaquen Jocs de corrupció, Apocalipsi blanc, Roger de Flor, L’últim hivern de Ramon Llull, Els Llops, La segona mort de Jesús de Natzaret i Faust, el terrorista. La seua obra ha sigut guardonada amb premis com el Joanot Martorell, el Josep Pla o el Carlemany. Ha sigut redactor del diari El País i col·laborador d’El Periódico, La Vanguardia i l’Avui. També ha sigut guionista de ràdio i de televisió, i col·laborador en tertúlies de Catalunya Ràdio, COM Ràdio, RAC1 i altres mitjans.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here