La crisi pot reduir de quatre a dos les mascletaes d’Alzira

1
512
Mascletà de Sant Josep l’any passat

La Junta Local Fallera, sols pot garantir, a dia de hui, dos mascletaes davant la reducció del 10% per a les falles del pressupost municipal i de les aportacions de les empreses que cada any donent suport a les festes de Sant Josep d’Alzira.

Així ho ha manifestat el president de la JLF, Vicent Muñoz a Riberaexpress, tot i que «estem fent, encara, gestions per tal que pugam disparar quatre mascletaes com en els últims anys». El seu pressupost supera els 15.000 euros.

Cas de reduir-se, a dos, les mascletaes, éstes es dispararien els dies 18 i 19. Enguany el retall pressupostari ha eliminat el castell de focs d’artifici de la crida.

La JLF conta amb un pressupost global d’uns 200.000 euros, dels que 116.000 procedixen de les arques municipals, la resta son aportades «per firmes i empreses col.laboradores», segons Muñoz.

L’organisme faller arrossega, encara, un dèficit de 20.000 euros, després d’haver-lo rebaixat en 61.000€ durant els últims quatre anys. La JLF té previst reduir en este exercici el deute i pagar part dels 11.000€ que deu a les falles en concepte de premis dels dos últims exercicis.

També la crisi s’ha endut per davant uns 1.500 fallers, actualment hi han censats poc més de 5.000 quan en l’època de les vaques grosses el cens arribà a superar els 6.500, segons les dades facilitades per la directiva de la JLF.

 

1 Comentario

  1. Pero como puede ser, que se deba a las fallas 11.000 Eur de premios de los 2 ultimos ejercicios, y estemos en querer disparar más mascletaes.

    Pagad primero a las fallas que no las ayuda nadie y despues haceis los espolines y las mascletaes que querais.

    Vaya cara dura

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here