El pàrquing funciona malgrat «no ser vàlida» la llicència segons Més Algemesí

0
436

 

Jesús Bermúdez

El pàrquing de la plaça del Mercat continua sense ajustar-se a la legalitat. Ja en el seu moment denunciàrem la irresponsabilitat de l’Ajuntament d’Algemesí al obrir a seu ús el pàrquing, sota la forma d’unes “jornades de portes obertes”, sense una llicència de funcionament. A diferència d’altres edificis, i fruït de la nostra denúncia, l’equip de govern donà les ordres oportunes al tècnics per tal que aquesta s’emetés ràpidament. 

El problema, però, és que el Departament d’Urbanisme, tal i com es pot veure a la Resolució d’Alcaldia 18/2013, de 8 de gener -del mateix dia que iniciava la seua activitat oficial- atorgava una llicència condicionada al compliment de dos punts que s’havien de tenir complits en 15 dies. Una d’eixes deficiències ja la denuncià MÉS ALGEMESÍ en el mes de juliol. Des del mes de juny l’equip de govern és conscient de la greu deficiència de seguretat que té el pàrquing. En l’acta de la Junta de Govern Local de 20 de juny de 2012 ja s’atorga una llicència urbanística (prèvia a la de funcionament) condicionada la creació de una Zona de Refugi en cada planta per a facilitar en cas d’incendi la seguretat de persones amb mobilitat reduïda (veure acta, pàgina 16). El fet que fa 7 mesos exactament que es tinga coneixement d’aquella condició i que s’haja fet res per complir-la contrasta amb el fet que en un matí s’emeta l’informe del tècnic, es redacte la llicència, s’elabore la Resolució d’Alcaldia i es comunique a l’empresa. Recordem que abans es tardava més d’un any en fer aquests tràmits.
El ben cert, però, és que ha passat mes i mig des de que s’atorgara la llicència condicionada i aquest matí hem pogut comprovar que no existeix cap senyalització de les Zones de Refugi. Fa més d’un mes que deurien estar senyalitzades i intercomunicades –una en cada planta- però no existeixen. Estem parlant no de qüestions estètiques o d’acabats, sinó de seguretat per a les persones. La llicència que s’atorgà sota una condició que no s’acompleix deixa de ser vàlida transcorregut el termini. En pura lògica l’activitat deuria cessar. MÉS ALGEMESÍ s’ha esperat un mes abans de dir res, però no podem continuar callats donat que està en joc la seguretat dels usuaris minusvàlids del pàrquing.
Els edificis s’han d’obrir quan reuneixen tots, absolutament tots els requisits tècnics i de seguretat. Els polítics i tècnics municipal saben que en aquest cas no aquest no es compleixen i deuen actuar en conseqüència donant prioritat a la seguretat. El ben clar és que a hores d’ara el pàrquing està funcionant sense una llicència de funcionament vàlida i això demana que es determinen els responsables i les responsabilitats.
Per tot això MÉS ALGEMESÍ sol·licitarà en el dia demà a l’Ajuntament que se li informe 1) de quin ha estat el seguiment que sobre aquesta qüestió s’ha fet per part dels serveis implicats, 2) que es determine qui és el responsable o responsables últims que permeten que aquesta activitat continue en funcionament malgrat no tenir la llicència en regla, i 3) sol·licitarà també que la Policia Local, que exerceix funcions de control i vigilància en temes urbanístics, visite l’edifici i faça l’oportú informe sobre si aquest edifici té la llicència de funcionament i les instal·lacions en regla. A partir dels resultats d’aquests informes posarem el fets en coneixement de les autoritats pertinents.
Resulta inexplicable i inadmissible que una deficiència que fa 7 mesos que l’Equip de Govern sap de la seua existència no estiga resolta. Açò demostra que en el tema del pàrquing els criteris i interessos polítics s’imposen als tècnics.

Josep Bermúdez
Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here