AVA i LA UNIÓ reclamen una Llei de la Cadena Agroalimentària per protegir els agricultors

0
474
Ordiñaga, Bastidas i Villalba en la inauguració de les jornades

Aguado, Villalba, Montalvá i Mampel

Les dos principals organitzaciosn agràries de la Comunitat Valenciana, AVA-ASAJA i La Unió de Llauradors i Ramaders han reivindicat esta vesprada a Alzira la necessitat d’un Contrat de Compravenda o millor dit d’una Llei europea de la Cadena Agroalimentària per fer front a la «desprotecció» dels agricultors davants «els abusos» de la grans cadenes de distribució.

El president d’AVA, Cristóbal Aguado i el màxim dirigent de LA UNIÓ, Ramón Mampel han fet estes manifestacions en el transcurs d’una taula redona sobre «Un marc legal per a la viabilitat de l’agricultura» dins dels actes programats amb motiu de la V Setmana de l’Economia i Ocupació.

Mampel ha dit que els agricultors «com el primer eslabó de la cadena i els que més mal ho estem passant». I s’ha fixat que la futura llei deuria contemplar «no vendre a pèrdues sinò percebre com amìnim el cost de producció». També ha reclamat «garanties» per al cobrament donat que no es cumplixen, mai, els 30 dies determinats per cobrar una vegada collida la producció.

Per la seua part, Aguado, considera que la Llei de la Cadena Agroalimentària deuria ser aprovada pel Parlament Europeu i a este respecte ha avançat que congtaria amb el recolzament de tres paisos com Espanya, França i Anglaterra.

Tots dos sindicalistes han coincidit,a més, en reclamar un Observartori «perquè vigile el comportament i compliment de la cadena».

La V edició de la Setmana Econòmica ha començat este matí amb la intervneció dels ponents, Juan Valea, que ha disertat sobre «Comerç i turisme, una relació de conveniència», així com també de Laura Yago del col.lectiu e-gruyere, qui ha parlat la voltant de «noves ormes de cooperació empresarial». Unes jornades organitzades  per l’Ajuntament i l’Associació Empresarial d’Alzira.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here