Sueca fa diverses actuacions de millora en fonts i places del municipi

0
306

La Regidoria de Serveis Municipals de l’Ajuntament de Sueca està duent a terme una sèrie d’actuacions amb l’objectiu de millorar les infraestructures d’algunes zones del municipi. En el cas de l’emblemàtica font ubicada en la plaça del Convent, s’ha intervingut en la instal·lació elèctrica. “Hem decidit canviar-la perquè no s’adequava a la normativa vigent. Este tipus d’instal·lacions submergides en aigua han de ser de molt baixa tensió, de 12 volts, i la que estava abans era de 220 volts”, ha assenyalat la regidora de Serveis Municipals, Pilar Moncho. A més, la complexitat de la instal·lació, amb vint dolls d’aigua i deu focus de llum, dificultava el seu manteniment i neteja, la qual cosa va provocar un gradual desmantellament a l’espera d’obtindre el definitiu consentiment per a renovar-la.

El passat mes de gener es van iniciar els treballs d’adequació que han conclòs ara, i que han consistit en: l’eliminació de les diverses bombes submergides en la font i la instal·lació d’una única bomba d’aigua en una arqueta ubicada fora de la base, la renovació de tota la instal·lació de llanterneria i la instal·lació d’una molt més pràctica de quatre dolls i el revestiment i pintura de la base de la font, a més del sanejament i adequació del quadro elèctric segons la normativa vigent.

Paral·lelament, s’ha actuat també en l’entorn de la font eliminant dos arbres de l’espècie Robínia pseudoacàcia “que es trobaven en un lamentable estat, al presentar unes cavitats que recorrien el tronc de dalt a baix, formant una única cambra de putrefacció longitudinal, que provocava l’acumulació de matèria orgànica en descomposició. Al vore’s greument afectades les estructures dels dos arbres, s’ha procedit a la seua eliminació per a evitar danys i accidents en un futur als vianants o a l’edifici històric ubicat junt a ells”, en paraules de Moncho.

Finalment, estos dies s’han iniciat també treballs d’adequació en la font dedicada a l’escultor Moret, que es trobava fora de servei pel seu excessiu consum d’aigua. “Per a reduir-lo, se’n va a procedir a la seua impermeabilització i a l’establiment d’uns horaris per a l’encesa dels dolls d’aigua i la il·luminació, a fi de millorar també el seu manteniment”, conclou Moncho.

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here