La Crida i les paelles d’Alzira estaran marcades pel fred i pel fort vent

1
469
Paula en la Crida de l’any passat

Els dos importants actes fallers d’este cap de setmana a Alzira, la Crida i el Concurs de Paelles, estaran marcats pel fred i pel fort vent, tot i que, al menys es lliuraran de la pluja. Les temperatures que demà divendres oscilaran entre la mínima de 12º i la màxima de 20º cauran, de colp, set graus tant per al dissabte com per al diumenge. Així que a la Crida els fallers i sobre tot les falleres deuran abrigar-se prou per no agafar un refredat a les primeres de canvi.

El meteoròleg, Jovi Esteve, ens detalla la predicció:

Pel que fa als PRÒXIMS DIES, DISSABTE, ESTAREM MOLT PENDENTS de l’arribada d’una llengua d’aire molt fred d’origen siberià que ens desplomarà els termòmetres entre 8º-10ºC respecte del divendres. Ambient molt fred el que ens espera per a este cap de setmana i ventós. Els núvols aniran retirant-se al llarg del matí sense deixar res de pluja.

El vent entrarà més de mestral, amb ratxes fortes que deixaran la sensació tèrmica molt baixa. D’altra banda, el cel també presentarà un aspecte empastrat pel pas constant d’intervals de núvols que no deixaran res de pluges significatives. Com a molt algun ruixat dèbil, esporàdic i poc més. Tècnicament tindrem molt pròxima la ISO -5ºC (isoterma de -5ºC) a 1.500m. d’altura (850 hPa), és a dir, ambient molt fred el que predominarà tot el cap de setmana e inicis de la pròxima.

Afortunadament esta primera nit entre dissabte i diumenge el vent seguirà circulant amb ganes i d’esta manera evitarà que les gelades puguen afectar al nostre terme de manera important. La que caldrà vigilar és la nit entre diumenge i dilluns perquè este mestral (tot i que no pararà del tot) si que caurà prou la seua intensitat i circularà més suau. Si parara del tot, com el cel estarà prou ras, podria portar alguns problemes per als cultius que estan en floració. De totes maneres, els últims models estan rebaixant la intensitat d’este fred. Vorem si es confirma este extrem en pròximes eixides.

DIUMENGE, les temperatures encara baixaran un pelet més i el dia presentarà un perfil més assolellat i un tant ventós. Este mestral perdrà un poc de força i les ratxes seran més moderades. Dia hivernal.

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here